CHP'li Kemal Zeybek: TRT TARAFSIZ OLMALIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; KİT Komisyonunda TRT’ nin 2016 yılına ait Sayıştay raporlarının görüşülmesinde söz alarak, TRT’ in her türlü gelirleri 81 milyon yurttaşımızın ortak katkıları ile karşılanmaktadır. TRT yayın yaparken 81 milyon yurttaşımızın hassasiyetlerini dikkate alarak yayın yapmalıdır.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 13:09 08.11.2018, 13:09
CHP'li Kemal Zeybek: TRT TARAFSIZ OLMALIDIR

  Zeybek; TRT’ nin mali açıdan özerk bir yapıya kavuşması ve yayınlarında tarafsız, objektif ölçütlerle yayın yapması, kuruma olan güven ve saygıyı artıracaktır.  Finansman giderlerinin karşılanmasında siyasi gelişmelerden etkilenmeyecek bir yapıya kavuşması önemlidir. TRT’ nin 2016 yılı gelirlerinin toplamının %86’sı Elektrik enerjisi hâsılat paylarından oluşmaktadır. Cep telefonlarından %6 Bilgisayarlardan %2 oranında bandrol ücreti alınmaktadır. TRT’ nin gelir kaynaklarının oluşturulmasında; ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızdan değişik yol, yöntemle karşılandığını görüyoruz.

    TRT yayınlarının iktidar lehine, muhalefet partileri aleyhine yayın yaptığı yönünde bir kanaat oluşmuştur. TRT’nin gelir kaynaklarında vatandaşlar arasında ayrım yapmadan, herkesten gerekli katkıları aldığı gibi yayınlarında da tarafsız, objektif herkesimin beklentileri doğrultusunda yayın yapmasını bekliyoruz.

    Seçimlerin olduğu dönemlerde TRT yayınlarının iktidar partisinin yayın organı gibi yayın yaptığına şahit oluyoruz! Bu durumda TRT kurumuna olan güven duygusunun azaldığını hepiniz biliyorsunuz. Bundan böyle TRT kurumuna olan güvenin artırılması için; Adil, objektif, toplumu aydınlatıcı tarafsız yayın yapılmalıdır.

81 MİLYON İNSANIMIZ HAKKINI HELAL ETSİN

 

   Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; TRT gelirlerini karşılarken 81 milyon insanın kullanmış olduğu elektrik enerjisi faturalarına ve kullanmış olduğu cep telefonları ve bilgisayar bandrollerinden karşılayan TRT kurumunun yayınlarını yaparken 81 milyon insanımızın kültürlerini, inanç değerlerini dikkate alarak yayın yapmasını bekliyoruz. Birçok vatandaşımızdan şikâyetler almaktayız. Verdiğimiz vergilerle yayın yapan TRT de bazı programlarda inancımıza, kültürümüze hakaret ediliyor! Verdiğimiz vergileri helal etmiyoruz diyorlar.

   Zeybek; TRT yayınlarında ideolojik, mezhepsel, ayrıştırıcı yayınlar yapılmaktadır. Bu şekilde yayın yapmayı engellemenizi ve toplumun tamamının hassasiyetleri dikkate alarak yayın yapmanızı bekliyoruz. TRT kurumunun yayınlarında; toplumun inanç ve kültürel değerleri dikkate alarak yayın yapmanız kuruma olan güven duygusunu artıracaktır. Bunun tersini yapmanız durumunda TRT kurumuna olan güven duygusu azalmaktadır. Devlet, Milletin tümüne hizmet etmekle mükelleftir. TRT de devletin kurumu olduğundan bütün milletin değerlerine göre hizmet vermelidir.

  

Yorumlar (0)