CHP’li Kaya’dan Vakfıkebir ekmeği açıklaması; “Yol kenarına satış yeri açılsın”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, dünyaca meşhur Vakfıkebir ekmeğinin Karadeniz sahil yolu kenarında satılması için satış reyonları açılması gerektiğini ifade etti.

Vekil Haberleri 07.03.2021, 13:05
CHP’li Kaya’dan Vakfıkebir ekmeği açıklaması; “Yol kenarına satış yeri açılsın”

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Vakfıkebir ilçe başkanı Mehmet Keskin'le birlikte Vakfıkebir ilçesi Karadeniz sahil yolu kenarında açıklama yapan Kaya; "Türkiye'nin neresine giderseniz gidin ana yol kenarlarında Vakfıkebir ekmeği tabelalarını ve satış yerlerini görürsünüz. Ama anavatanı Vakfıkebir’de bu yok, neden yok, neden Vakfıkebir'imizin o mübarek mis gibi ekmeği yol kenarında satılmıyor? Burada uygun yer var, anayol kenarına satış yerleri yapılırsa çok iyi olur. Yetkililer bu önerimizi lütfen dikkate alsınlar” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nin yöresel lezzeti olan meşhur Vakfıkebir ekmeğinin desteklenmesi gerektiğini söyledi ve satışlarının artması için önerilerde bulundu. Kaya, şunları söyledi:

BOŞ ALAN BELEDİYEYE DEVREDİLMELİ

“Vakfıkebir İlçemizde yol kenarında değerlendirilebilecek devasa boşluk bir alan bulunmaktadır. Bu alan Karadeniz sahil yolu yapıldıktan sonra birçok ilçede belediyelere devredilen bir alandır. Fakat Vakfıkebir’de bu alanın belediyeye devriyle ilgili bir takım sıkıntılar olduğundan bahsedildi. Hükümet AKP hükümeti, belediye AKP belediyesi… Bu sorunun çözümü çok kolay, istenildiği anda bu sorun çözülür ve bu 600 dönümlük devasa alan Vakfıkebir Belediyesi’ne devredilebilir.”

ANA YOL KENARINDA VAKFIKEBİR EKMEĞİ SATILSIN ÖNERİSİ

“Vakfıkebir deyince ilk aklımıza gelen şey, hepimizin yemeğe doyamadığı o lezzetli o mübarek Vakfıkebir ekmeğidir. Türkiye’nin birçok yerinde ‘Trabzon Ekmeği, Vakfıkebir Ekmeği’ bulunur diye yol kenarlarında ekmek satış yerleri görürsünüz. Ama ne yazıktır ki dünya markası Vakfıkebir ekmeğimizin üretildiği, anavatanı dediğimiz Vakfıkebir topraklarında anayol kenarında ekmeğimizin satılabileceği, yoldan geçen vatandaşlarımızın durup alabileceği bir yer yok. Bu büyük bir eksikliktir. Bu eksiklik giderilmeli ve sahil yolu kenarındaki uygun alanda, Vakfıkebir Fırıncıları Odası ortaklığıyla kurulacak bir yapıyla, fırınlarımızın ürettiği ekmeğin ve Vakfıkebir yöresel ürünlerinin satılabileceği bir tesis kurulmalıdır. Yol kenarındaki bu alan buna çok uygun.”

KAYA, BELEDİYE BAŞKANI VE YÖNETİCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

“Buradan Vakfıkebir Belediye Başkanını ve yerel yöneticilerini göreve çağırıyoruz.  Bu Vakfıkebir’e değer katacak bir öneridir, lütfen dikkate alsınlar. Vakfıkebir’de üretilen bu ekmeği insanlarımızın almasını sağlasınlar. Ankara’ya giderken bu ekmeği yok kenarından alıp geçebilmeliyiz. Başka ilçelerde başka yerlerde bu ekmek yol kenarlarında satılıyor da anavatanı Vakfıkebir’de neden satılmıyor? Bunu sorgulamamız lazım, bu bir eksikliktir. Yöneticilerin bu eksikliği ivedilikle çözmesi lazım.”

Yorumlar (0)