banner773

CHP’li Kaya müjdeyi verdi: “Kapanan belde belediyelerini yeniden açacağız”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, kapanan bütün belde belediyelerinin Millet İttifakı iktidarında açacaklarını söyledi.

Vekil Haberleri 28.07.2021, 12:13
CHP’li Kaya müjdeyi verdi: “Kapanan belde belediyelerini yeniden açacağız”

Trabzon'un bütünşehir ilan edilmesi sonrasında kapatılan ve bugün atıl durumda olan Çal Köy Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Kaya, “Belde belediyelerimiz imkânları nispetinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, beldelere ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda canlılık getiren kurumlarımızdı. Belediyecilik hizmetlerini vatandaşın yakınına, hatta ayağına kadar getiren belde belediyelerimiz buralar için hayati öneme sahip yapılardı. Belde beldelerimiz kapanınca buralar adeta sessiz, ıssız köylere dönüştü. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunun sözünü veriyoruz; önümüzdeki seçimlerde, Millet İttifakı iktidarında bu düzen değişecek ve bütün belde belediyelerimiz tekrar açılacak” dedi.

2012 yılında yapılan bir kanun değişikliğiyle aralarında Trabzon'un da bulunduğu 14 il Büyükşehir ilan edilmiş ve bu karara binaen Belde belediyeleri kapatılmıştı. Belde belediyelerinin kapatılmasıyla vatandaşın belediye hizmetlerine erişiminin zorlaştığına ve aksadığına dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GETİRECEĞİZ

“Çal Beldemiz, Belediyesi kapatıldıktan sonra sessiz, ıssız bir köy haline dönüştü. Burası beldeyken, belediye iken burada insanlar çalışıyordu, sağlık ocağı, postane binası, lokantalar ve birçok esnaf vardı. Buralarda çalışan insanlar beldeye ve belde esnafına katkı sağlıyordu. Vatandaş belediye hizmetlerine çok daha kolay ulaşabiliyordu. Burası yaşayan canlı bir yerdi, şimdi ıssız sessiz bir köye dönüşmüş.”

CHP Düzköy İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan ile birlikte Çalköy Mahallesi’ni ziyaret eden, esnaflarla ve vatandaşlarla buluşan Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

BELDE BELEDİYELERİNİ AÇACAĞIZ

“Bütün kapanan belediyelerimizde aynı görüntü, aynı sıkıntılar var. Biz Millet İttifakı iktidarında kapanan belde belediyelerimizi yeniden açacağız. Belediye hizmetlerini milletimizin ayağına getireceğiz. Buraları tekrar yaşam merkezi haline getireceğiz. Buralar eskisi gibi cıvıl cıvıl olacak, belediyede çalışan insanlarımız olacak. Esnaflarımız iş yapacak, esnaf sayımız artacak. Belediyenin olanaklarıyla buralar daha iyi hizmet alacak ve hizmeti halkın ayağına getireceğiz.”

Yorumlar (0)