CHP'li Kasap, Kütahya'nın dert haritasını çıkardı!

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’nın uzun süredir devam eden sorunlarını ve çözüm bekleyen konularını gündeme getirerek Kütahya’nın dert haritasını çıkardı.

Vekil Haberleri 08.10.2020, 12:54 08.10.2020, 12:55
CHP'li Kasap, Kütahya'nın dert haritasını çıkardı!

Kasap Meclis’te Kütahya’nın sorunlarını sık sık gündeme getirdiğini belirterek, iktidarı Kütahya’nın uzun süredir bekleyen sorunlarını çözmeye çağırdı.

Kütahya’nın bunca yıldır ihmal edildiğini belirten Kasap, muhalefet partisi milletvekili olarak Kütahya’nın iyi yerlere gelebilmesi için gece gündüz demeden mücadele ettiğini ancak iktidarın Kütahya’ya gereken önemi vermediğini belirterek, Kütahya’nın hakkını alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz dedi.

İşte Kütahya’nın uzun süredir bekleyen sorunları ve dert haritası:

Eti Gümüş başta olmak üzere, Manyezit İşletmeleri (KÜMAŞ), Seyitömer Termik Santrali ve Linyit İşletmesi, Tunçbilek Termik Santrali, Kütahya Azot Fabrikası, Kütahya Şeker Fabrikası, Kütahya Gübre Üretim Tesisleri (TÜGSAŞ) gibi birçok işletmenin özelleştirilmesi. Kütahya’da 18 yılda 5 milyar 763 milyon TL’lik özelleştirme sonrasında binlerce işçinin işinden olması ve gelinen süreçte Kütahya’ya yeni bir fabrikanın kazandırılamaması.

26 bin 599 kayıtlı işsiz. Pandemi ile birlikte daha da artan işsiz sayısı.

İşsizlik nedeniyle nüfusun göç etmesi ve her yıl nüfusun yüzde 4.9 azalması.

Yetersiz kamu yatırımları.

Kültürel ve tarihi yapıların korunamaması, tanıtılamaması ve turizme kazandırılamaması. İlde Turizm Enformasyon Bürosunun aktif olarak hizmet verememesi.

Kütahya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesinin sorunları ve Zafer Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçirilememiş olması.

Dünya Bor rezervinin yüzde 70'ine ev sahipliği yapan Kütahya’da Bor madeninin daha verimli bir şekilde üretilmesi, işletilmesi ve pazarlanmasının yapılamaması. Bor Karbür Fabrikasının Kütahya’da açılamamış olması. Bor’dan üretilen deterjan ve antiseptik solüsyonunun Kütahya’da üretilmemesi. Bor araştırma Enstitüsü’nün kurulmaması. Bor atıklarından lityum elde edilmesi için düşünülen tesislerin Kütahya’ya kurulmaması.

Çini ve seramik ürünlerinde uygulanan KDV oranın düşürülmesi için vermiş olduğum Kanun teklifinin iktidar tarafından gündeme alınmaması ve yüksek KDV’nin düşürülmemesi nedeniyle sektörün daralması. Ürünlerin tanıtımının yeteri kadar yapılamaması.

Özel Ekonomik Bölge oluşturulmaması.

Zafer Havalimanı’nın atıl olması. Kamu-Özel-İşbirliği Projesi kapsamında yapıldığı için garanti edilen yolcu sayısına açıldığı 2012’den bu yana hiçbir zaman ulaşamadığı için devletin her yıl zarar etmesine göz yumulması. Pandemi sonrası yolcu sayısı daha da azalmaktadır.

Ekilemeyen tarım arazilerinin oranının artması. Çiftçilere gereken desteğin verilmemesi.

2011 yılında söz verilen Kütahya Şehir Hastanesi’nin hala bitirilememiş olması. Hastane ve uzman doktor eksikliği nedeniyle hastaların çevre illere gitmek zorunda bırakılması. Tıp Fakültesi Hastanesi’nin olmaması.

Spor ve alt branşlara yönelik altyapı eksikliklerinin giderilememesi. İlde hala modern bir Stadyum olmaması.

İlçeler arası karayolu bağlantısının yetersiz olması. Bölgede altyapı eksikliklerinden dolayı sık sık meydana gelen kazalar. 2011 yılında söz verildiği halde bir türlü yapılamayan Yüksek Hızlı Tren hattı. İstanbul- Antalya güzergâhında Bozüyük- Afyonkarahisar otoyolunun Kütahya İl sınırından hala geçmemiş olması.

Hava kirliliğinin yüksek olması. Hava kirliliğine bağlı olarak vatandaşların çeşitli hastalıklarla karşı karşıya bırakılması.

Emet ve Hisarcık İlçelerimizin arsenikli su kullanmaya maruz bırakılması.

Esnafın taleplerinin karşılanamaması yüzünden birçok işyerinin kapanması ve birçok işletmecinin var olan pandemi ile birlikte daha da zor durumda kalması.

Kütahya’da 1453 konutlarında yaşayan vatandaşların mağduriyetinin hala giderilememiş olmaması.

İşsizliği bir nebze azaltacak olan Başkomutanlık Meydan Savaşları Zafer Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında vermiş olduğum Kanun teklifinin iktidar tarafından hala gündeme alınamamış olması.

Kütahya'da faaliyet gösteren Çinigaz'ın bazı abonelere tahakkuk ettirdiği borçların aboneleri zor durumda bırakması.

Kütahya Merkeze bağlı bazı mahallelerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin hala bir çözüm bulunamamış olması.

Kütahya'nın Simav ilçesinde kestane yetiştiriciliğinde yaşanan sorunlar ve vişne ve kiraz üreticilerinin desteklenmesi önerisine ve üreticilerin sorunlarının çözümüne ilişkin hala bir çözüm bulunmamış olması.

Emet ve Hisarcık Esire Termal Turizm Merkezlerinin turizm merkezi statüsünün kaldırılma nedeniyle bölgenin gerekli ilgiyi görememesi yüzünden Kütahya’nın turizm gelirinin azalması.

Pandemi ile birlikte uzaktan eğitim gören öğrencilerin Kütahya'da internet altyapısı ve erişimi bulunmayan köy ve mahallelerde yaşadığı sorunların çözülememiş olması.

Olası bir depreme karşı Kütahya'da ve çevresindeki illerde meydana gelebilecek hasarların önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin hala hayata geçirilememiş olması.

Aizanoi Antik Kenti'nin turizme kazandırılması için gereken önemin hala verilememiş olması.

Eğrigöz Kalesi'nin turizme kazandırılması, mağaracılık turizmi ve dağcılık turizminin gelişmesi için gereken önemin verilememesi.

Yorumlar (0)