CHP’li Karasu’dan TÜRASAŞ tepkisi: Sivas’ta tuz koktu

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, kısa süre önce Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi’ne (TÜRASAŞ) bağlanarak Sivas Genel Müdürlüğüne dönüştürülen Terkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) fabrikasına taşeron şirket üzerinden yapılan işçi alımında yaşanan usulsüzlüğe tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 04.08.2021, 13:00
CHP’li Karasu’dan TÜRASAŞ tepkisi: Sivas’ta tuz koktu

Daha önceden kura ile alınacağı belirtilen 91 işçinin, temizlik işçisi olarak çalıştırılacak olan 13 tanesinin firma tarafından “noter olmadan” çekilen kura ile belirlenmesi tepkilere neden oldu. 

Temizlik işçilerinin dışında alımı yapılacak olan 78 işçi için kuruma teslim edilen evrakların üzerinden alım yapılacağı ifade edilirken bu isimler arasında kura çekiminin gerçekleştirilmediği kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yaşanan olaya sert tepki göstererek, “Sivas’ta tuz koktu” yorumunda bulundu. Karasu, “Sivas’ta binlerce işsiz vatandaşımız var. Ama iktidar temsilcileri Sivas’ta “sen-ben” ayrımı yapmaya devam ediyor. AKP Sivas İl Başkanlığı İŞKUR’un yerini almış. Bu usulsüzlüğe sessiz kalanlar bir daha kamera karşısına çıkıp ‘Biz Sivas’ın hakkını savunuyoruz’ demesin” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı milletvekillerinin konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatan Karasu, “Sivas’ta Cumhur İttifakı’nın iki vekili ‘kura olmazsa olmaz’ dedi, 13 kadro için notersiz kura çekimi yapıldı. Geri kalan için buna bile gerek duyulmadı. Şimdi ne söyleyecekler çok merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Sivas’ta gelinen nokta içler acısı“ diyen Karasu, “Düşünün işçi alımı yapılıyor. İktidar vekilleri, iktidar partisinin il başkanı, kurum yöneticileri birbirine düşüyor. Bu tablo 19 senelik AKP iktidarının özetidir. Türkiye’yi ve Sivas’ı yönetmeye çalıştıkları bu mantıktan dolayı 91 kişilik kadro için 10 bin hemşehrimiz başvuruda bulunuyor. Bu, açılan kadronun 110 katı başvuru yapıldığı anlamına geliyor. Tüm Sivaslılara sormak istiyorum; Sivas bu tabloyu hak ediyor mu?”

Yorumlar (0)