banner758

CHP’Lİ KARASU’DAN ‘CAZİBE MERKEZİ’ AÇIKLAMASI

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi için verilen "cazibe merkezi" kararına ilişkin bir basın açıklması yaptı.

Vekil Haberleri 29.12.2021, 16:39 29.12.2021, 16:41
CHP’Lİ KARASU’DAN ‘CAZİBE MERKEZİ’ AÇIKLAMASI

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun açıklaması şu şekilde:

Bugün yayımlanan ve Sivas Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin “Cazibe Merkezi” olması yönünde karar çıkan Cumhurbaşkanı Kararı’na ilişkin CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’dan açıklama geldi. 

Bugün yayımlanan 4976 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Sivas’ta yapımı devam eden Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi “Cazibe Merkezi” olarak ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi sözünü verdiği uygulama yaklaşık 3 yıl sonra hayata geçirilmiş oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunana CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu kararı Sivas için yetersiz bulduğunu belirtti.

“Cazibe Merkezi” kararının ilk kez sadece bir nokta için geçerli olduğunu kaydeden Karasu, “Cazibe Merkezi tanımlaması teşvik programında şehirler için yapılır. Ancak Cumhurbaşkanı Kararı’nda görüyoruz ki uygulama Sivas’ın geneli için değil sadece yapımı devam eden Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi için geçerli. Burada adaletten bahsetmemiz söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın yıllardır üretimde yükünü çeken Sivas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üreticilerin ayrımcılığa uğradığını belirten Karasu, “Kararla Sivas OSB’deki KOBİ’lerimiz üvey evlat muamelesi görmüş olacak. Aynı şehirde bulunan iki farklı Organize Sanayi Bölgesi için iki farklı teşvik kuralı uygulanacak. Cazibe merkezi olan illerde uygulama o ilin tamamını kapsıyor. Sivas’ın günahı nedir? Bu uygulamanın Sivas’tan başka örneği yok” dedi.

Sivas’ın tamamının teşvik bölgesi haritasında uğradığın haksızlığın giderilmeden Sivas’ta istihdam ve yatırım sorununun çözüme kavuşmayacağını kaydeden Karasu, “İktidar ihracat rakamlarıyla övünüyor. Ancak Sivas ihracatta geriye giden dört ilden biri. Bunun sebebi açık. Sivas’la aynı demografik yapıya sahip kentler teşvik uygulamasında Sivas’ın bir adım önünde. Cumhurbaşkanı Kararı’yla Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibe merkezi olarak tanımlanması bu gerçeği değiştirmiyor. Sivaslı üreticilerin talebi tüm kentin teşvikte hak ettiği noktaya ulaşması. Kentin bir bölümü için ayrı diğer bir bölümü için ayrı uygulama yanlış” ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz yıl TBMM’ye sunduğu kanun teklifiyle Sivas’ın teşvik haritasında uğradığı haksızlığın giderilmesini amaçladığını kaydeden Karasu, “Meclis Başkanlığı’na sunduğum kanun teklifimle Sivas’ın yıllardır uğradığı haksızlığı ve üreticilerimizin taleplerini dile getirmiştim. Ancak teklifim Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedilmişti. O dönem Meclis kürsüsünden söylediklerimi bir kez daha tekrar ediyorum. Sivas’ın sorunlarını çözmek istiyorsanız Sivas’ın tamamını teşvik haritasında hak ettiği yere ulaştırın. Sivas’tan giden iş gücünün de yatırım da temel sebebi budur” şeklinde konuştu.  
 

Yorumlar (0)