CHP’li Karasu: Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunları atama bekliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü mezunlarının yaşadığı kadro mağduriyetini gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 27.03.2021, 13:38
CHP’li Karasu: Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunları atama bekliyor

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunlarının KPSS puanı ile sadece Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) atandığını ancak KGM’nin söz verdiği personel alımına onay vermediği için yüzlerce mezunun kadro beklediğini vurguladı.

‘’KPSS puanında Türkiye genelinde başarı sıralamasında ilk 50’de olan Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunu atama bekliyor’’ diyen Karasu, ‘’Karayolları’nın 2021 yılı için tekrar teknik personel talebi yaptığını biliyoruz. Ancak karar; yaklaşık 2 aydır Strateji ve Bütçe Başkanlığında bekletiliyor. Yüzlerce mezun, atamanın bir an önce onaylanmasını bekliyor’’ ifadelerini kullandı.

2018 yılından bu yana yetkililerin mezunların taleplerini görmezden geldiğini kaydeden Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise Bakan Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

1- 2002-2020 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunu atanan kişi sayısı kaçtır?

2- 2021 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunu ataması yapılacak mıdır? Yapılacaksa atanacak kişi sayısı kaçtır?

3- Yapılacak atamaların Karayolları Genel Müdürlüğü Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından bekletildiği iddialar gerçeği yansıtmakta mıdır? Söz konusu iddialar gerçeği yansıtıyorsa hangi gerekçe ile Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri atamaları bekletilmektedir?

Yorumlar (0)