CHP’li Karasu, tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın Kangal ilçesinde yaşanan kum fırtınasından etkilenen köyleri ve tarım alanlarını ziyaret etti.

Vekil Haberleri 11.05.2021, 13:17
CHP’li Karasu, tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti

Geçtiğimiz günlerde Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Kocakurt, Humarlı, Mısırören, Havuz, Beyyurdu, Akpınar, Kuşkayası, Mühürkulak, Irmaç, Avşarören ve Mancılık köylerinde yaşanan kum fırtınası ve don olayının ardından bölgeyi ziyaret eden Karasu, köy muhtarları ve çiftçilerle bir araya geldi.

Yaşanan afetten etkilenen tarım alanlarında incelemelerde bulunan Karasu, söz konusu afetin ilçedeki tarım alanlarını tahrip ettiğini kaydederek, ‘’Bir hafta önce Kangal ilçemizde meydana gelen kum fırtınası sonucunda çiftçilerimiz ciddi anlamda mağduriyet yaşamışlardır. Kum fırtınası sonucunda kurak giden bir sezonda ne yazık ki tüm ekinler toprak altında kalmıştır. Kuraklık devam ettiği ve yağmur yağmadığı sürece bu ekinlerin biçilme şansı azalmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Yaşanan afetin ardından, yetkilileri göreve çağıran Karasu, ‘’İl ve ilçe tarım müdürlüklerinin bir an önce adım atarak Kangal ilçemizde zarar gören köyleri ve tarım alanlarını afet bölgesi ilan etmesi gerekmektedir’’ şeklinde konuştu.

Kum fırtınasının arından aynı bölgede don olayının yaşandığının altını çizen Karasu,  şeker pancarı, patates ve buğday üreticilerinin de ciddi sorunlar yaşadığını belirtti.

Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Meclis’te de çalışmalarda bulunacağını açıklayan Karasu, ‘’Şu an en önemli gelir kaynağı tarım olan bölge halkımız büyük bir mağduriyet yaşıyor. Pandemiden dolayı gelirleri azalan, girdi maliyetlerinden dolayı giderleri artan çiftçilerimiz bir de kum fırtınası ile mücadele ediyor. Buradan, yetkililere bir an önce harekete geçmesi ve çiftçilerimizin yaşadığı zararı karşılaması için çağrıda bulunuyorum. Kangallı çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyet giderilmelidir’’ dedi.

Yorumlar (0)