CHP’li Karasu, Sivaslı çiftçilerin ve taksici esnafının sorunlarını gündeme getirdi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu TBMM’de yaptığı konuşmada Sivas’ta çiftçilerin ve taksici esnafının yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 24.12.2020, 15:20
CHP’li Karasu, Sivaslı çiftçilerin ve taksici esnafının sorunlarını gündeme getirdi

Karasu, Sivas’ın Kangal ilçesindeki buğday üreticilerinin Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından taahhüt edilen dönüm başında 580 kilogram desteği alamadığını belirtti. Kangal İlçe Tarım Müdürlüğü’nün söz konusu desteği 410 kilograma düşürdüğünü kaydeden Karasu, ‘’Kangallı buğday üreticilerimiz dönümde 170 kilo destekten mahrum bırakılmıştır.

Ekim zamanı tüm planlarını TMO’nun verdiği miktara göre yapan çiftçilerimizin uğradığı bu zarar ortadan kaldırılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

Karasu, konuşmasında ayrıca Gemerek ilçesindeki taksicilerinin yaşadığı mağduriyeti de dile getirdi. Mesafe bakımından Kayseri’ye yakın olan Gemerek’teki hastaları, tedavi amaçlı Kayseri’ye taşıyan ticari taksi şoförlerine dönüş yolunda yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle 2 bin 174 lira ceza uygulandığını belirten Karasu, ‘’Hastaların zamanla yarıştığı pandemi döneminde yapılan ve hem Gemerek sakinlerini hem de taksici esnafını mağdur eden bu uygulamaya son verilmelidir’’ dedi.

Yorumlar (0)