CHP’li Karasu: Sivas’ın çiftçisi sahipsiz değil

CHP Parti Meclisi Üyeleri Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Sivas’ın Ulaş ilçesinde kapatılan şeker pancarı kantarında çiftçilerle buluştu.

Vekil Haberleri 25.10.2020, 12:59
CHP’li Karasu: Sivas’ın çiftçisi sahipsiz değil

Geçtiğimiz yıl kapatılması planlanan ancak Karasu’nun gündeme getirmesinin ardından kapatılmayan Bostankaya Şeker Pancarı Kantarı ve Toplama Merkezi’nin bu yıl faaliyet göstermemesi üzerine bölgeye giden Karasu, mağduriyet yaşayan çiftçileri dinledi.

‘’Ne yazık ki çiftçilerimizin mağduriyeti devam ediyor’’ diyen Karasu, ‘’Yıllardır Malatya Şeker Fabrikası Ulaşlı çiftçilerimizin pancarını sorunsuz alıyordu. Ne nakliyede ne de başka bir konuda sorun yaşanmıyordu. Ancak kantarın kapatılmasının ardından sorunlar başladı. Şeker fabrikası çiftçilere ‘kendi pancarınızı kendiniz getirin’ diyor. Yani çiftçinin kendi pancarını sökmesini, yüklemesini ve 220 kilometre uzaklıktaki Malatya’ya yine kendi imkanlarıyla götürmesini istiyorlar’’ ifadelerini kullandı.

İktidar yetkililere seslenen Karasu, ‘’Sivas sahipsiz değil, Sivas’ın çiftçisi sahipsiz değil. Çiftçimizin bütün yıl emek verip aldıkları tek ürünü de böyle heba edemezsiniz’’ derken, ‘’Kış geliyor, eğer bu konuya bir an önce müdahale edilmezse pancarın üzerine kar yağacak ve çiftçilerimizin tüm emekleri boşa gidecek’’ şeklinde konuştu.

Bölgenin en kaliteli şeker pancarının Sivas’ta üretildiğini kaydeden Karasu, ‘’Çiftçimizin üretmiş olduğu pancar bölgenin açık ara en kalitelisi ancak siz neye hizmet ettiği belli olmayan bir kararla bu kaliteli ürünü çöpe atıyorsunuz. Çiftçimizin talebi net; ya Bostankaya kantarı yeni açılsın veya çiftçimizi serbest bırakın istedikleri farikaya pancarını verebilsinler’’ dedi.

Yorumlar (0)