CHP’li Karasu: Şeker pancarı üreticilerinin mağduriyetine son verin

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta şeker pancarı üreticilerinin yaşadığı sorunları TBMM’de dile getirdi.

Vekil Haberleri 15.10.2020, 15:58 15.10.2020, 16:02
CHP’li Karasu: Şeker pancarı üreticilerinin mağduriyetine son verin

Ulaş İlçesinde bulunan ve Malatya Şeker Fabrikası için çiftçilerin şeker pancarını toplayan Bostankaya Toplama Merkezi ve Kantarının kapatılmasının büyük bir mağduriyet yarattığını kaydeden Karasu, ‘’Çiftçilerimiz, Ekim’in 15’i olmasına rağmen hala söküme başlayamamıştır. Hem, Sivas’taki hava şartları hem de pancarın çiftçimiz tarafından nakli ve bekleme süresinden dolayı meydana gelen fireler çiftçimizin sırtına yüzde 20’lik bir maliyet yüklemektedir’’ ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin bu şartlarda 50 bin ton pancarı söküp Malatya’ya nakil etme şansı bulunmadığını kaydeden Karasu, ‘’Yaşanan bu mağduriyet bir an önce giderilmeli, pancar toplama merkezi ve kantarı faaliyetlerine Ulaş ilçemizde devam etmelidir’’ şeklinde konuştu.

ŞEKER PANCARI FİYATLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Geçtiğimiz Eylül ayında açıklanması gereken şeker pancarı alım fiyatlarının hala açıklanmadığını da vurgulayan Karasu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, ‘’İktidarınız fiyatları açıklamak için neyi beklemektedir? Sizler bu plansızlıkla çiftçinin pancarının üzerine kar yağdıracaksınız’’ dedi.

Yorumlar (0)