CHP’li Karasu: Kahvehane esnafı ve çalışanlarının yaşadığı mağduriyet giderilmeli

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, pandemi sürecinde kapalı olan şu an ise kısıtlı hizmet veren kahvehane esnafının sorunlarına değindi.

Vekil Haberleri 29.07.2020, 12:29
CHP’li Karasu: Kahvehane esnafı ve çalışanlarının yaşadığı mağduriyet giderilmeli

Kahvehane işletmecilerinin ve çalışanlarının pandemi sürecinden bu yana yaşadığı mağduriyetin artarak devam ettiğini belirten Karasu, salgın boyunca kapalı kalan daha sonra ise kısıtlı hizmet veren esnafın iflas noktasına geldiğini vurguladı.

‘’İktidar; kira yardımı, fatura desteği, vergi kolaylığı sağlamadığı, bir milyona yakın işyeri sahibi, çalışanları ve ailelerinin sesini duymuyor’’ diyen Karasu, ‘’Biz bize yeteriz diyen esnafa yetmedi. Mart ayından bu yana kahvehane esnafı ve çalışanları evine ekmek götüremiyor’’ dedi.

İktidarın pandemi sürecinde yandaş şirketlerin borcunu kapattığını, milyarlık ihaleler verdiğini söyleyen Karasu, ‘’Esnafımızın ’40 yıl boyunca vergi ödedim, ama devlet bana 40 gün bakamadı’ isyanı korona sürecinin en büyük özeti. Esnaf mağdur, işçi mağdur, gençler mağdur ama iktidarın tek derdi kendini korumak. Belediyelerin yardımını dahi engelleyen bir siyasi iktidarın ülke sorunlarıyla ilgisi kalmamıştır’’ ifadelerini kullandı.

Karasu, sözlerini kahvehane esnafının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için sıraladığı 3 maddeyle sonlandırdı:

‘’İktidar yetkililerine bir kez daha sesleniyorum:

Alınacak yeni önlemlerle kahvehanelerde tekrar oyun oynanacak düzenlemeleri vakit kaybetmeden gerçekleştirin.

Esnafımızın SGK primlerini ve kredi borçlarını yıl sonuna kadar erteleyin.

Kepenk kapatan işletmecilerin ayağa kalkması için esnafımıza yönelik yeni bir yardım paketini hayata geçirin.’’

Yorumlar (0)