CHP’li Karasu: İktidar Kars ve Ardahan’ın sorunlarını görmüyor

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kars ve Ardahan’daki çiftçi, esnaf ve sanayicinin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Vekil Haberleri 08.07.2020, 15:29 08.07.2020, 15:34
CHP’li Karasu: İktidar Kars ve Ardahan’ın sorunlarını görmüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve Ankara Milletvekili Murat Emir’den oluşan heyetle, Kars ve Ardahan’da incelemelerde bulunduklarını kaydeden Karasu, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın 18 yıldır uygulanan yanlış politikalar nedeniyle bitme noktasına geldiğini söyledi.

Karasu, Kars ve Ardahan’da dünyanın en kaliteli süt ürünlerini üreten çiftçilerin hak ettikleri desteği görmediğini vurgularken, ‘’Çiftçilerimiz bankalar eliyle borç batağına saplanmış durumda. Talepleri kredi faizlerinin silinmesi ve ana paranın yapılandırılması’’ ifadelerini kullandı.

‘YANDAŞA BALLI KÖPRÜLER YERİNE VATANDAŞIN SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİM’

‘’Kars Organize Sanayi ziyaretimizde de yine iç karartan bir tabloyla karşılaştık’’ diyen Karasu, AKP’nin ülkeyi şaha kaldırdığını iddia edenlerin gidip Kars Organize Sanayii’nin yollarını incelemesi gerektiğini söylerken, ‘’Tozdan çamurdan insanlar fabrikalarına gidemiyor. Yandaşlara ballı yollar köprüler yaptıracağınıza binbir emekle üretmeye çalışan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretin’’ dedi.

Yorumlar (0)