banner773

CHP’li Karasu: Cumhurbaşkanı Kararı'yla gençlere çifte standart uygulanıyor

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Tarım Orman Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalarda uygulanan çifte standartı eleştirdi.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 11:33
CHP’li Karasu: Cumhurbaşkanı Kararı'yla gençlere çifte standart uygulanıyor

Karasu, 2018 yılında dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın 10 bin 551 personel istihdam sözünün, 24 Haziran’da yaşanan rejim değişikliğinin ardından Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli tarafından yerine getirilmemesi ve KPSS’ye giren yüzlerce gıda mühendisinin ve diğer branşlardaki gençlerin bu nedenle çeşitli iş kollarında atamalarının yapıldığını hatırlatırken, ‘’O dönem atanan gençlerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden teyit alarak “Unvan Değişikliği” ile kendi kadroları olan mühendislik kadrolarına geçiş umuduyla tercihlerini yaptılar. Ancak gelinen noktada gençlerimize verilen sözler Cumhurbaşkanı Kararı ile unutuldu’’ dedi.

8 Mayıs’ta 2506 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile bu hakkın gençlerin elinden alındığını kaydeden Karasu, ‘’Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılacak olan sözleşmeli personel atamalarında hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar hariç tutuluyor. Bu uygulama sadece Tarım Bakanlığı bünyesinde var. Geçiçi madde ile gençlerimizin unvan değişikliği hakları ellerinden alındı’’ dedi.

Konuyla ilgili yargı sürecinin de başladığını belirten Karasu, ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışmak isteyen genç arkadaşlarımız bir iltimas istemiyor. Tüm kamu kurumlarında geçerli olan ve teyit aldıkları unvan değişikliği haklarını, verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Yıllarca emek veren sınavdan sınava koşan tüm gençler gibi onlar da kendi mesleklerini icra etmenin derdinde. Bu hakkın gençlerimizin elinden alınması, onların yıllarca verdiği emeği çöpe atmak demektir. Bu sürecin yakından takipçisi olacak ve bu yanlış uygulamanın kaldırılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız’’ dedi.

Yorumlar (0)