CHP’li Karasu: Afetle değil belediyelerle mücadele eden iktidardan hesap sorarız

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, geçtiğimiz yıl İzmir’de meydana gelen deprem sonrası kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidara sert sözlerle yüklendi.

Vekil Haberleri 06.10.2021, 13:18
CHP’li Karasu: Afetle değil belediyelerle mücadele eden iktidardan hesap sorarız

Deprem Araştırma Komisyonu’nun Cumhuriyet Halk Partili 5 üyesinden biri olan Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, komisyon raporu üzerine yaptığı konuşmada iktidarın afetlerle mücadelede yetersiz kaldığını söyledi. Depremin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Karasu, imar barışı uygulamasının artık tarihe karışması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca vatandaşın barınma sorunu yaşadığını kaydeden Karasu, ”Bugün Türkiye’nin en temel sorunu ekonomiyle birlikte barınma sorunu haline gelmiştir. 20 yıldır topladığı vergileri betona ve demire gömen bir iktidarın ne kadar plansız programsız öngörüsüz yatırımlar yaptığı bu şekilde ortaya çıkmıştır. AKP’nin kentsel dönüşümünde zenginlere rezidanslar düşerken garibanlara gecekondular düşüyor” ifadelerini kullandı.

Afetlerle mücadelede atılacak her olumlu adıma destek vereceklerini kaydeden Karasu, iktidarın afetle mücadelede dahi muhalefeti yok sayan bir anlayış içerisinde olduğunu belirtti.

Karasu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz afette siyasi rant peşinde değiliz, atılacak her adıma, yapılacak her düzenlemeye, her olumlu gelişmeye katkı koymaktan geri durmayız.  Ancak, afetten sonra değil de afetlerden önce önlemlerin alınmasını da her defasına söyleriz. Afet bölgesine gidip şov yapan, enkaz üstünde fotoğraf verme derdinde olan bakanları da, canı yanmış, sevdiklerini, eşini, dostunu, komşusunu kaybetmiş vatandaşın kafasına çay fırlatan cumhurbaşkanını da sonuna kadar eleştiririz.

Yandaşlarına rant yaratmak için İstanbul’u yok etmeyi göze alanların Kanal İstanbul projesine de sonuna kadar karşı çıkarız.  Barınamıyoruz diyen öğrencinin feryadına kulak tıkayıp gençleri terörist diye yaftalayan atanmışlardan da hesap sorarız.

Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediyelerini il güvenlik toplantılarına, koordinasyon toplantılarına davet etmeyen ama AKP İl Başkanını davet eden zihniyetle de, yine Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin gelir kaynaklarını kısmak için elinden geleni yapan, CHP’li belediyeleri işlemez duruma getirerek milyonlarca vatandaşı mağdur etmeye çalışan merkezi hükümetle sonuna kadar mücadele ederiz”

Yorumlar (0)