banner773

CHP’li Karasu, afet bölgesinde incelemelerde bulundu

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Havuz ve Mısırören ve Ulaş ilçesine bağlı Çevirme, Acıyurt, Kurtoğlu köylerinde incelemelerde bulundu. Önceki gün dolu yağışı nedeniyle mahsullerin zarar gördüğü köyleri ziyaret eden Karasu, çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Vekil Haberleri 03.08.2020, 18:15
CHP’li Karasu, afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Bölgedeki dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 20 bin dönümlük arazinin zarar gördüğünü belirten Karasu, ‘’Çiftçilerimiz bu noktada mağduriyet yaşıyor. Hali hazırda zor şartlarda üretim yapan çiftçilerimiz biçim zamanı yaşanılan dolu yağışıyla büyük bir darbe aldı’’ dedi.

Yetkililerin bir an önce bölgeye gelerek gerekli denetimleri yapması gerektiğini kaydeden Karasu, ‘’Buranın hemen afet bölgesi ilan edilmesi ve ardından çiftçilerimize gerekli desteklerin verilmesi gerekiyor. Çiftçimizin önümüzdeki yıl üretim yapabilmesi için gerekli önlemler hemen alınmalı’’ ifadelerini kullandı.

Dolu nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Karasu, 20 bin dönümlük alanın afet bölgesi ilan edilmesi için bu hafta bir kanun teklifi vereceğini, yaşanan afetin sonuçlarını ise raporlaştırarak gerekli mercilere sunacağını söylerken, Karasu ‘’Çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)