CHP'li Karabat'tan Kritik Soru:İşçiden,emekçiden kesilen paralar nereye gitti?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, hükümete  işçiden, emekçiden kesilen paraların nereye gittiğini sordu.

Vekil Haberleri 04.10.2018, 20:38 04.10.2018, 20:38
CHP'li Karabat'tan Kritik Soru:İşçiden,emekçiden kesilen paralar nereye gitti?

 


 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz hafta “ABD merkezli uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar aldık” ifadeleriyle ilgili gündeme oturmuştu. Ekonomi uzmanları Mckinsey'in IMF benzeri bir kurum olduğu belirterek tablonun iç açıcı olmadığını belirtmişlerdi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hükümete çarpıcı bir soru sorarak McKinsey'i işaret etti.

İşte Karabat'ın o paylaşımı:

İşsizlik Fonu, elindeki 11 milyarlık Hazine tahvillerini satarak kamu bankalarına bir fon sağladı. Buna göre Halkbank, Vakıfbank ve EximBank'ın tahvil ihracı yaparak 10.8 milyar lira temin ettiği ve kaynağın İşsizlik Fonu olduğu iddia edildi. Bunlar medyaya yansımasına rağmen hükümet kanadından herhangi bir yalanlama gelmedi.


Enflasyon tarihi rekorlar kırarken, Saray cenahı kriz gerçeğini inkar ediyor ama, hukuksuz biçimde emeçilerin birikimlerini gasp eden bu uygulamaları da izah edemiyor. Yandaşlara kamu bankaları yoluyla akıtılan kredilerin yarattığı tahribat bugün işçilerin emekçilerin birimlerini yok ederek mi telafi edilecek? Yoksa hükümetin anlaştığı ABD'li danışma şirketi McKinsey icraatlara mı başlamıştır?

Yorumlar (0)