CHP'li Kaplan, sanayicilerin sorunlarını gündeme taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren sanayicilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Kaplan, ekonomik destek paketinin yeterli olmadığını ve üretimin kalbi olan sanayinin ve sanayicilerin daha fazla desteklenmesinin şart olduğunu ifade etti.

Vekil Haberleri 27.04.2020, 10:34 27.04.2020, 10:36
CHP'li Kaplan, sanayicilerin sorunlarını gündeme taşıdı

“YEKDEM MALİYETLERİ MÜCBİR SEBEP SAYILMALI VE EN AZ 6 AY ÜCRET ALINMAMALI!”

Kaplan, yazılı açıklamasında Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sanayicilerin de zor günler yaşadığını dile getirerek “Koronavirüs salgın şartlarında dahi üretimini sürdüren, iç piyasa taleplerini karşılamak için canla başla çalışan ve küresel durgunlukta ihracat için çabalayan sanayicilerimize daha fazla destek olunması gerekmektedir. Ancak destekler yetersiz ve sanayicilerimiz zor durumdadır. Sanayi Odalarının bu konuda yaptıkları çağrılar dikkate alınmalıdır. Özellikle bu süreçte, YEKDEM enerji maliyetlerinden dolayı sanayicilerimiz olumsuz etkilenmektedir. Elektrik maliyetlerinin oldukça yüksek olduğu ülkemizde, sanayicilerimiz maliyetleri karşılayamazken YEKDEM’in elektrik maliyeti sanayicilerimizin yüküne yük katmaktadır. En az 6 ay süreyle YEKDEM ücreti alınmamalıdır ” dedi.

KAPLAN’DAN SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK’A ÇAĞRI!

Milletvekili Kaplan, açıklamasının devamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a çağrıda bulunarak: “Sayın Bakan, bu süreçte elini taşın altına koymalıdır. Üretimin durmaması için, sanayicilerimizin daha fazla ekonomik anlamda sıkıntıya düşmemesi için yeni düzenlemeler yaparak etkili bir şekilde süreci yönetmesi gerekmektedir. Sanayi durursa işsizlik artar, yüzbinlerce işçimiz ekmeğinden olur. 8 milyonun işsizin olduğu ülkemizde, daha fazla vatandaşımızın işsizliğe mahkûm bırakılmaması için sanayimizin ayakta durması şarttır. İçinde bulunduğumuz zorlu koşullarda, üretimin bel kemiği sanayi ve sanayicilerimizin özellikle bankalara olan kredi borçlarının yapılandırılması gerekmektedir. Sanayicilerimizin daha önce yapılandırılmış kredilerinin faiz oranlarını, güncel faiz oranlara göre yeniden yapılandırılması için hem devlet hem tüm özel bankalarla görüşülerek revize edilmesi konusunda adımlar atılmalıdır. Gümrüklerini kapatan ülkelere ihracat yapan firmaların mağduriyetlerinin giderilmesi için KGF ve Eximbank limitlerinin arttırılması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Gerek devlet gerekse özel bankaların sanayicilerimizin borçlarının ertelenmesi, yapılandırılması ve fon kullandırılması ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Özellikle YEKDEM konusunda Sayın Bakan’ın hassasiyetle bir çözüm üretmesi gerekmektedir. Sanayicilerimizin belini büken, oldukça yüksek maliyetli YEKDEM’in en az 6 ay süreyle alınmaması için Sayın Bakan’a çağrıda bulunuyorum. Bu süreci daha iyi atlatabilmemiz için sanayicilerimizin sorunlarını biran önce çözüme kavuşturmamız şart” diye ifade etti.

Yorumlar (0)