CHP’Lİ KAPLAN: ÇİFTÇİYİ KİM KORUYACAK?

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Nurdağı başta olmak üzere birçok ilçede çiftçilerin tarlalarında yaşanan hırsızlık vakalarına dikkat çekti. Çok sayıda çiftçinin tarlasındaki sulama kuyularındaki dinamoları ve kabloların çalındığını ifade eden Kaplan “Çiftçimiz üretim yapmakta zorluk çekiyor. Bir yandan artan maliyetlerle boğuşuyor. Bir yandan da tarlasını korumak zorunda kalıyor. Ya ürün çalınıyor ya da üretim araçları. Çiftçinin mallarını kim koruyacak?” dedi.

Vekil Haberleri 08.02.2022, 15:55
CHP’Lİ KAPLAN: ÇİFTÇİYİ KİM KORUYACAK?

CHP’li Kaplan’ın açıklaması şöyle:

Çiftçiliğin girdileri, ekonomideki başarısız yönetim sonucu ciddi şekilde arttı. Bir yandan pandemi ile mücadele ederken, bir yandan gübre fiyatları, su fiyatları, elektrik, mazot fiyatları derken çiftçilerimizin beli büküldü. Gaziantep’te üretim yapan çiftçilerimiz son dönemlerde birçok zorlukla başa çıkmak zorunda kaldı. Artık tarlalarda farklı olaylar başladı. Nurdağı başta olmak üzere birçok ilçemizde çiftçilerimizin ortak şikayeti tarlalarda yaşanan hırsızlık olayları oldu. Tarlalarda sulama kuyularındaki dinamolar, kablolar çalınıyor. Hatta aynı yerde bir hafta arayla tekrar tekrar bu olay yaşanıyor.  İktidar çiftçiyi korumuyor.

Çiftçi Malları Kanunu Yetersiz

Hükümet çiftçinin malını koruyacağı yerde kanunlarda yaptığı değişikliklerde çiftçiyi mağdur etti . 4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu, Çiftçi Malları Koruma Kurullarını da atıl hale getirdi.  Kanunlar, malını koruması gereken çiftçiyi borçlandırmamalı. Devlet çiftçinin mallarını koruyacak bir düzenleme sağlamalı. Gerekiyorsa toprakların korunması tıpkı Jandarmalarda olduğu gibi İçişleri Bakanlığı’na bağlanmalı.

Yorumlar (0)