banner773

CHP'li Kani Beko:18 bin sağlık emekçisi ve TIP öğrencisinin ihracını durdurduk

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, işçi ve emeklilerle kahvaltılı toplantılarda bir araya geldi. TBMM Sağlık Komisyonu üyesi olan Kani Beko, AKP iktidarının kendisine ‘şaşı’ bakan herkesi ihraç etmeye devam ettiğini belirterek, komisyonda CHP olarak binlerce sağlıkçıyı ihraçtan kurtardıklarını anlattı.

Vekil Haberleri 27.11.2018, 14:18 27.11.2018, 14:18
CHP'li Kani Beko:18 bin sağlık emekçisi ve TIP öğrencisinin ihracını durdurduk

ciddi tartışmalar, inançlı duruşumuzun sonunda 18 bine yakın sağlık emekçisi ve TIP öğrencisinin ihraç edilmesini durdurmayı başardık” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, geleneksel hale gelen kahvaltılı birlik ve dayanışma toplantılarında bu hafta sonu Seferihisar Belediyesi işçileri ve Bornova Emekli-Sen üyeleri ile bir araya geldi. Öğretmenler Günü olması nedeniyle Seferihisar’daki toplantıdaki konuşmasına öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Beko, onların sıkıntılarına da değindi. Beko, “Atatürk ‘Gelecek gençlerin gençler ise öğretmenlerin ellerindedir’ der. 500 bine yakın öğretmen arkadaşımız atamadığı için perişan, bazı arkadaşlarımız intihar etti. Öğretmenler kutsal insanlardır. Eğer ülkemiz 21’inci yüzyılda Avrupa’ya, dünyaya taşınacaksa; Türkiye’den dünyaya barış, demokrasi, insan hakları, kardeşlik, adalet, sendikal hak ve özgürlükler penceresi açılacaksa öğretmenlerin çok ama çok emeği olacağına inanıyorum. Bu yüzden onlara hak ettikleri mesleklerini ve onurlarını sağlamalıyız” diye konuştu.

 

BAŞKAN SOYER’E ‘EMEKÇİ’ TEŞEKKÜRÜ

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sendikal haklara verdiği destek için teşekkür eden Beko, işçilere ekonomik gerçekleri anlattı. Kadroya alınmayan teşeron işçilerin sorunlarına değinen Beko, “Emekçi kardeşlerimin şirket işçisi olarak değil kamuda, belediyelerde, özel idarelerde kadrolu işçi olarak çalıştırılması gerekir. Bir düzenleme yapıldı ama adaletsizlik var. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Size omuz veren, destek ve değer veren kişileri seçin” dedi. CHP’li Beko, “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz. Mevcut iktidardan kurtulmak için birleşmekten başka yolumuz yok. Pazar yerlerini dolaşıyoruz. Ekonomik kriz almış başını gidiyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da sürekli dile getiriyor ama maalesef bizim söylediklerimizi dikkate almadıklarından dolayı bu noktaya geldik. 551 milyar doları betona gömdüler. Eğer siz bu parayı tarıma, çiftçiye, emekçiye vermiş olsaydınız bugün saman, et, mercimek ithal ediyor olmazdık” ifadelerini kullandı.

 

KADINA ŞİDDET KADER DEĞİL, FITRAT DEĞİL!

Bornova Emekli-Sen üyeleri ile buluştuğu kahvaltılı toplantıdaki konuşmasına Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle AKP iktidarının kadın politikalarının kadın cinayetlerini artırdığını belirterek başladı. Beko, “Amerika’nın emperyalist kıskacında olan ülkelerde kadın cinayetleri çok fazla. AKP iktidarı döneminde kadın cinayetlerinde giderek artan bir tablo var maalesef. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında öldürülen kadın sayısı 66 idi. 2018’in ilk on ayında öldürülen kadın sayısı 363. Son 10 yılda tam 2337 kadın şiddet görerek hayatını kaybetti. Bu kader değil, fıtrat değil! Bu politikalara artık dur demek, kadını evde, işte, okulda, sokakta değersizleştiren politikalara dur demek, toplumsal eğitimi vermek ve bu insanımızı, kadınımızı yok eden rakamları değiştirmek kadın erkek hepimizin görevi” diye konuştu.

 

EYT’LİLER İÇİN CHP OLARAK ADAM GİBİ MÜCADELE ETTİK!

Toplantıya katılanları Meclis’te yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendiren konuşmasında emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili Meclis’te verdikleri mücadeleyi anlatan CHP’li Beko, şunları dile getirdi: “Meclis’te CHP’nin yapmak istediği gerçekten sizin ekonomik, siyasi, sosyal haklarınızla ilgili büyük bir mücadeledir. En son Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yapılan mücadele bana göre adam gibi bir mücadeleydi. Ama MHP liderinin grup başkan vekilini görevden almasıyla emeklilikte yaşa takılan arkadaşlarımıza maaş bağlanması engellendi. Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlara maaş bağlanırsa yılda 750 milyar doların harcanacağını dile getiriyordu ancak bize doğru söylemiyor, yanıltıyorlar, kandırıyorlar demiştik. Yaptığımız incelemelerde 700 bin emeklilikte yaşa takılan kardeşimize 1 yıl maaş bağlarsak 10 milyar lira verileceği ortaya çıktı. Bugün ülkemizde 3 milyona yakın Suriyeli misafirlerimize yılda 40 milyar dolar vermişiz. 40 milyar dolar Türk lirasıyla 200 milyar eder ve bu parayı vermişiz. Eğer siz Suriyelilere 200 milyar veriyorsanız bu ülkenin doğudan batıya, kuzeyden güneye her köşesinde emeği olan emeklilikte yaşa takılan kardeşimize 10 milyarı vereceksiniz. Vermiyorsanız biz almasını biliriz!”

 

18 BİN SAĞLIKÇI VE TIP ÖĞRENCİSİNİN İHRACINI DURDURDUK!

TBMM Sağlık Komisyonu üyesi olarak komisyonda sağlık emekçilerinin haklarını nasıl savunduklarını anlatan İzmir Milletvekili Kani Beko, 18 bine yakın tıp öğrencisi, sağlık emekçisi ve hekimin görevden ihracını durdurmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Beko, “Komisyona bir öneri getirdiler içeriği şöyleydi: Bazı siyasi partilerle ilişkisi olanlar üniversitelerde, belediye hastanelerinde, devlet hastanelerinde görev yapamayacak ve tıp öğrencileri tıp fakültelerinden ihraç edilecek. Ben Bornova’da temizlik işlerinde 3 yıl çöpçülük yaparak çocuklarımı okuttum. O zorlukları ben bilirim. Bugün işçi kardeşlerimin çocuklarını hangi zorluklarla okuttuğunu bilenlerden birisiyim. Hele hele bu çocuklar tıp öğrencisiyse, hekim olmuşsa, sağlık emekçisi olmuşsa değer verilmesi gerektiğini bilenlerden biriyim. Sonuçta komisyonda CHP olarak çok ciddi kavgalar yaptık. Komisyondaki arkadaşlarımın inançlı duruşunun sonunda 18 bine yakın sağlık emekçisi ve öğrencinin ihraç edilmesini durdurmayı başardık. Burada yapmak istedikleri şey kendilerine şaşı bakanların diplomasını almaktan başka bir şey değil. Siz Suriye’den gelen Suriyelilere hastaneleri açıyorsunuz, üniversiteleri açıyorsunuz, onlara doktorluk yaptırıyorsunuz, bizim çocuklarımızın ise size şaşı baktıkları için diplomasını almak istiyorsunuz. Yok öyle yağma! Burada Cumhuriyet halk partisi var. Siz o çocukların kılına bile dokunamazsınız. Onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim hekimlerimiz, onlar bizim insanlarımız. Onlarla yan yana, omuz omuza sizi devirmek; sarayı teslim almak boynumuzun borcu olsun” açıklamalarında bulundu.

 

BİZ AŞIĞIYIZ, KİMSE İŞTAHINI KABARTMASIN!

“İzmir aşığıyız, hiç kimse iştahını kabartmasın” diyerek yerel seçim sürecinin güncel tartışmalarına atıfta bulunan CHP’li Beko, emeklilere de bu süreçte önemli görev düştüğünü söyledi. Beko şunları dile getirdi: “Biz bu toprakların çocuklarıyız, bu ülkenin evlatlarıyız. Türkiye freni patlamış bir tır gibi nereye gideceğini bilmiyor. Almanlar der ki ‘deneyim, tecrübe, birikim aklın öğretmenidir. Zor zamanda yol gösterici olur’. Siz emekliler birer yol göstericisiniz, ülkenin size ihtiyacı var. Artık alanlara çıkma zamanı geldi. Bu işin şakası yok. Önümüzde yerel seçimler var. Demokrasi, özgürlük, barış kardeşlik istiyorsanız faşist diktatörlüğe karşı birlikte omuz omuza mücadele etmek zorundayız. 15 yıl İzmir dışında kaldım. İstanbul’u da Ankara’yı da gördüm. İstanbul ve Ankara'da ya da her hangi bir yerde eğer nefes almak istiyorsanız, saz çalmak istiyorsanız, güzel havada güneşlenmek istiyorsanız, aşık olduğunuz insanlarla sahillerde dolaşmak istiyorsanız sadece CHP’nin iktidar olduğu yerlerde yapabilirsiniz. İzmirliler ‘İzmirli bir kadına aşık olmayan aşık olmuş sayılmaz’ derler. Biz İzmirliyiz, İzmir’e aşığız aşık. Hiç kimse iştahını kabartmasın, İzmir her şeyiyle bizim.”

Yorumlar (0)