CHP’li Kadıgil’den Cahit Özkan’a; "FETÖ kumpaslarının avukatı bugün bu teklifi sunuyor"

Çoklu baro teklifinin ele alındığı Adalet Komisyonu görüşmeleri devam ediyor . Tasarının 12. Maddesi üzerine söz alan CHP’li Sera Kadıgil, 2013 yılında çoklu baro projesinin FETÖ tarafından sunulduğunu söyleyerek AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’ın FETÖ kumpaslarının avukatı olduğu dönemleri hatırlattı. Kadıgil; “Tek bildiğim biz Ergenekon’da, Balyoz’da, FETÖ kumpaslarında avukatlık yaparken bizim karşımızda FETÖ’nün yanında müdahil avukat olan, şerefli subaylar müebbet hapse çarptırılırken çayını içip gülümseyen bir meslektaşım tarafından sunuluyor” dedi.

Vekil Haberleri 05.07.2020, 17:22
CHP’li Kadıgil’den Cahit Özkan’a; "FETÖ kumpaslarının avukatı bugün bu teklifi sunuyor"

TBB Başkanı Metin Fevzioğlu’nun çoklu baroya karşı olduğu açıklamasına rağmen neden kendisinin Komisyona gelmediğini merak ettiğini söyleyerek “ Neden gelip çoklu baronun zararlarını kendisi anlatmıyor da temsilci gönderiyor anlamadım” dedi.

“YANDAŞLARINIZA KOLTUK BULMAK İSE DERDİNİZ 23 NİSAN’DA BİR KOLTUĞA OTURTURUZ”

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili oldukça tartışmalı geçen Komisyon görüşmelerinde, “Yıllardır barolarda varlık gösteremeyen yandaşlarınıza bir koltuk bulmak bu kadar kıymetliyse meslek birliğimizle uğraşmak mecburiyetinde değilsiniz. Kapıda beklettiğiniz seçilmiş başkanlardan rica ederiz her 23 Nisan’da bir yandaşı oturtur koltuğuna, onlar da yazık heveslerini almış olurlar!” dedi.

“YA SAFSINIZ, YA KORKAKSINIZ YA DA KÖTÜSÜNÜZ. HER NE İSENİZ ‘ALLAH AFFETSİN’ DEYİP İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYACAKSINZI”

Kadıgil teklifin altında imzası bulunan hukukçu milletvekillerine ise seslenerek “Bu teklifi savunuyorsanız bunun yalnızca ve sadece üç sebebi olabilir. Ya safsınız, yani kandırıldınız, bu teklifin neye hizmet ettiğinin ayırdına henüz varamadınız. Ya korkaksınız yani, mesleğinize ihanet ettiğinizi bile bile, sırf siyasi istikbal korkusundan inanmadığınız bir şeyi acıklı bir çabayla savunuyorsunuz, Ya da net kötüsünüz, meslek de memleket de zerre umurunuzda değil, tek derdiniz kurduğunuz aile devletinin bekası için çırpınmak. Korkaklar ve kötülerle hiç ilgilenmedim, şimdi de ilgilenmiyorum. Allah sizi ıslah etsin ve size vicdanınızla hareket edecek cesareti versin. Bu iki grup için tek temennim budur. Ama kandırılanlar için burada not düşmek istiyorum ki yarın öbür gün “Allah affetsin!” deyip işin içinden çıkarız sanmayın” ifadeleriyle seslendi.

“GENÇ AVUKATLAR İÇİN BİR ŞEY YAPACAKSANIZ CMK ÜCRETLERİNDEN BAŞLAYABİLİRSİNİZ”

Kadıgil, tasarının genç avukatların sorunlarını çözeceğine dair üretilen argümanların gerçeği ifade etmediğini de belirterek “ Genç avukatlar için bir şey yapmak istiyorsanız önce şu CMK ücretlerini asgari ücret tarifesine bir çekin de görelim! KDV’leri indirin görelim! Çocukları çalıştırıp bir de KDV’yi ceplerinden ödetip 7 ay sonra para ödeyeceğinize doğru düzgün bir ödeme sistemi kurun da bir görelim! Ya bu ülkenin genç avukatları bin liraya staj yapıyor, yeni ruhsat alanlar yıllarca asgari ücrete talim ediyor! Barolara bağlı çalışan avukatlar için asgari ücret belirleme yetkisi verin görelim!” dedi.

Yorumlar (0)