CHP'li İrfan KAPLAN, Avukat, doktor, serbest muhasebecilerin ödediği KDV oranı düşürülsün!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN, avukat, serbest muhasebeci, mali müşavir, doktor, mimar gibi mesleğini yapan kişilere uygulanan KDV ve ÖTV yüzdelerinin indirilmesi konusunu meclise taşıdı.

Vekil Haberleri 27.12.2018, 12:39 27.12.2018, 12:39
CHP'li İrfan KAPLAN, Avukat, doktor, serbest muhasebecilerin ödediği KDV oranı düşürülsün!

Kaplan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, bu meslek gruplarının vatandaşla kamu kurum ve kuruluşlar arasında köprü görevi gördüğünü, %18 olan KDV’nin %8’e düşürülmesi talebinde bulundu.

Kaplan, “Avukat, serbest muhasebeci, mali müşavir, doktor, mimar, mühendislik gibi meslekleri icra eden kişiler kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar arasında bir köprü görevi görmektedir.

Lüks tüketim ürünlerine uygulanan ÖTV gibi, KDV oranı yüzde 18'dir. KDV oranlarının yüksekliği kayıt dışı işlemleri teşvik etmekte ve yaygınlaştırmaktadır.

Kayıt dışılık, ekonomik aktörler arasında haksız rekabete sebep olmakla birlikte, gelir üzerinden dağılan vergileri de önemli ölçüde azaltmaktadır. Özellikle avukatlık, müşavirlik, danışmanlık gibi hizmet veren mesleklerden alınan KDV oranı yüzde 18'den 8'e düşürülmelidir.” Diye konuştu.

Yorumlar (0)