CHP'li İlhami Özcan Aygun: Çerkezköy Spor Salonu'nu yıkmayın, israftır!

CHP Tekirdağ Milletvekili Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Çerkezköy Spor Salonu hakkında Bakanlık tarafından yıkılma raporu alındığını bildirdi. Aygun, “Önce bakımsız hale getirip kendi hallerine terk ettikleri Salon’u şimdi de yıkmak istiyorlar. Bunun adı israftır! Böylesine kriz ortamında var olan binayı yıkmak değil, onararak eğitime kazandırmak erdemdir. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, binayı yenileme taahhüdü vermektedir. Gelin Salon’u Belediye’ye devredip, çocuklarımıza ve gençlerimize hak ettiği spor ve eğitim imkânını bir an önce sunalım” çağrısı yaptı.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 14:12 09.11.2018, 14:12
CHP'li İlhami Özcan Aygun: Çerkezköy Spor Salonu'nu yıkmayın, israftır!

CHP Tekirdağ Milletvekili Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Çerkezköy Spor Salonu hakkında Bakanlık tarafından yıkılma raporu alındığını bildirdi. Aygun, “Önce bakımsız hale getirip kendi hallerine terk ettikleri Salon’u şimdi de yıkmak istiyorlar. Bunun adı israftır! Böylesine kriz ortamında var olan binayı yıkmak değil, onararak eğitime kazandırmak erdemdir. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  binayı yenileme taahhüdü vermektedir. Gelin Salon’u Belediye’ye devredip, çocuklarımıza ve gençlerimize hak ettiği spor ve eğitim imkânını bir an önce sunalım” çağrısı yaptı.

Aygun, Çerkezköy Spor Salonu’nun tuvaletinden ısıtma sistemine, çatısından duvarlarına kadar bakımsızlık içinde olduğunu kaydetti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün Salon’a bakmadığını ve kendi haline bıraktığını anlatan Aygun, “Öğrendik ki geçen günlerde Çerkezköy’e gelen Bakan’ın danışmanı yıkılması yönünde rapor tutmuş. Böylesine ekonomik kriz ortamında bu binayı yıkmak akıl dışıdır, israftır, ülke kaynaklarını har vurup harman savurmaktır. Bunu kabullenmiyoruz” dedi. Aygun, Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay’ın binayı tamamen yenilemeye talip olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Hükümetin kendi haline bırakıp sonra yıkma kararı aldığı Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tamamen yenileyerek hizmete sunma taahhüdünde bulunmaktadır. Bu çerçevede Vali Aziz Yıldırım’a ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çağrı yaparak, Salonun Çerkezköy Belediyesi'ne devrini istiyoruz. Tuvaletlerinden çatısına kadar bakımsızlık içindeki Salon’u çocuklarımıza yakışır halde eğitime ve spora kazandırmak istiyoruz. Ülkenin ekonomik kriz içinde olduğu dönemde var olan binayı yıkmak yerine yenileyerek bir an evvel eğitime kazandırmak, kamu yararınadır, çocuklarımızın yararınadır! Gelin gençlerimize ve çocuklarımıza bir an önce konforlu bir spor yapma imkânı sunalım! Bu çocuklar hepimizin!”

Yorumlar (0)