CHP'Lİ İLHAMİ ÖZAN AYGUN: Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkaracağız

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 24 Kasım Öğretmenler Günü için yayımladığı mesajda, “CHP iktidarında atanamayan öğretmen işkencesine son vereceğiz. Tüm öğretmenleri kadroya alırken; ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldıracağız. 5 Ekim ve 24 Kasım’da birer maaş ikramiye vereceğiz” dedi.

Vekil Haberleri 23.11.2018, 20:17 23.11.2018, 20:17
CHP'Lİ İLHAMİ ÖZAN AYGUN: Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkaracağız

Aygun, yayımladığı mesajda; okullarda, öğretmen atamalarından okul sayısına varıncaya kadar her alanda dini eğitim ağırlıklı planlama yapılması ve tarikatlarla sözleşmelere gidilmesini eleştirdi. Sayısız branşta öğretmen atama beklerken, son dört yılda sözleşmeli öğretmen atamalarında en fazla kontenjanın din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine ayrılmasını eşitlik açısından sakıncalı bulan Aygun, “Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin merkezi yönetim bütçesine oranı 2018 yılında yüzde 12,13 iken, 2019’da bu rakam yüzde 11,84’e geriledi. Eğitime ayrılan pay düşüyor” tespitini yaptı.

 

Aygun, CHP iktidarında öğretmenlere şu hakları tanıyacaklarını söyledi:

“Maddi hakları sürekli geriletilen ve sosyal hakları zayıflatılan öğretmenlerimize CHP iktidarında hak ettiği konumu sağlayacağız. İlk icraatımız; Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak olacaktır. Öğretmenlerimize; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlerin ek göstergelerini 3600’e çıkararak, koşullarını iyileştireceğiz. Atanamayan öğretmen işkencesine son vereceğiz. Tüm öğretmenleri kadroya alırken; ‘ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen’ ayrımını ortadan kaldıracağız. Herkese laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı tarikat ve cemaatlerden kurtararak, vakıflarla yapılan her türlü sözleşmeyi sonlandıracağız. Her okulda bir öğün ücretsiz yemek vereceğiz. Çocuklarımızı istemedikleri okul türlerinde okumaya zorlayan sisteme son vereceğiz.

Ülkemize yönelik karanlık hesaplar, ancak nitelikli bir eğitimle bozulabilir. Eğitim sistemimizi ayağa kaldırmak ve öğretmenlerimizin liyakat esaslı bir sistemde, hak ettikleri maaşla görev yapmalarını sağlamak bu ülkenin öncelikli meselesi olmalıdır.

Bu düşünceler ışığında, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla, kutluyor, her birine ayrı ayrı selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar (0)