CHP'Lİ HAYDAR AKAR'DAN BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜMÜN 80. YILDONÜMÜ MESAJI

Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 10:00 09.11.2018, 10:00
CHP'Lİ HAYDAR AKAR'DAN BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜMÜN 80. YILDONÜMÜ MESAJI

Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla da tüm milletlerin saygı duyduğu örnek bir kişilik olan Atatürk, yüzyıllar boyunca cesaret edilemeyen dönüşümler gerçekleştirerek ekonomik, siyasal ve sosyal alanda köklü devrimler yapmıştır. Bu değişimler asla kolay olmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Atatürk, ülkesi ve milleti için yapmış olduğu değişim hareketleriyle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur.

 

Atatürk, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Türk milleti, sarsılmaz bir inançla sahip çıktığı ve koruduğu cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlılığındadır.

 

Büyük liderler için ‘kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir’ düşüncesinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmeliyiz. Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi rehber edinmiş olan anlayışı ile Atatürkçü Düşünce Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, milleti ile sonsuza denk bölünmez bir bütün olarak yaşatacak, en büyük ateşleyici güçtür.

 

 Bu duygu ve düşüncelerle;  Bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebildiğini, hem tarih yazarak, hem tarihe not düşerek göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye tarihe tescil ettirmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yılında saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz.

 

 

 

                                                                                                          Haydar AKAR

                                                                                     Kocaeli Milletvekili

 

           

 

Yorumlar (0)