CHP'Lİ HAYDAR AKAR; ŞİMDİ DE ŞEHİR HASTANELERİNE MÜŞTERİ GARANTİSİ Mİ?

Mecliste iki gündür Şehir Hastaneleri tartışılırken konuya ilişkin konuşma yapan CHP Kocaeli Milletveili Haydar Akar, köprüler bitti, havaalanları bitti şimdi de Şehir Hastanelerine müşteri garantisi ile vatandaş bedel ödeyecek dedi.

Vekil Haberleri 16.11.2018, 10:33 16.11.2018, 10:33
CHP'Lİ HAYDAR AKAR; ŞİMDİ DE ŞEHİR HASTANELERİNE MÜŞTERİ GARANTİSİ Mİ?

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehir Hastanelerine müşteri garantisi sözlerine atıfta bulunarak ; ‘ AKP grup başkanvekillerinden rica ediyorum, şehir hastanelerine ilişkin sözleşmeyi diğer parti Grup Başkanvekilleri ile paylaşsınlar kamuoyu da bilgilensin dedi.

ESKİ BAKANDAN TALEP ETTİ

Bir gün önce Mecliste eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile konuştuğunu belirten Akar, kendisinden sözleşmeyi istedim, ancak sözleşmeyi veremeyeceğini söyledi. Ancak bu şekilde kamuoyunun bilmesi gerekenler saklanmış oluyor ve hastanelerde yüzde 70 garanti verildiğine ilişkin kanaat oluşuyor dedi.

Havaalanlarında ve köprülerde verilen garanti rakamlarına dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sadece bununla bitmiyor ayrıca kamu alanları tahsis edilmiş, aylık kiraya bağlanmış bu kiraların bedeli üç yılda maliyete bedeldir diyerek yapılan sözleşmeleri eleştirdi.

Son olarak AKP kürsülerine konuşan Akar, eğer aksini iddia ediyorsanız garanti söz konusu değildir diyorsanız bunu kamuoyu ile paylaşmak zorundasınız dedi.

Meclis bütçe komisyonunda da tartışılan Şehir Hastanelerine garanti verilmesi hususu bu şekilde Meclis genel kurulunda ve kamuoyun da da tartışılmaya devam edecek görünüyor.

 

Yorumlar (0)