CHP’li Hakverdi’den deprem sonrası İzmir’de bulanan cezaevlerine inceleme talebi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi İzmir’de yaşanan deprem sonrası yerinde incelemeler yapmak ve bir an önce önlemler almak üzere üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurarak Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonunun heyet halinde İzmir cezaevlerinde incelemeler yapmasını talep etti.

Vekil Haberleri 06.11.2020, 10:43 06.11.2020, 10:44
CHP’li Hakverdi’den deprem sonrası İzmir’de bulanan cezaevlerine inceleme talebi

“İzmir’de yaşadığımız depremde 114 canımızı yitirirken çok sayıda da yaralımız oldu. Deprem sonrası bir çok bina hasar aldı ve o binalarda kalanlar için risk hala devam ediyor. Başka acılar yaşamamak adına ivedi olarak tespitler yapılmalı ve önlemler alınmalıdır.

İzmir cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler risk altında olabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre İzmir’de 11 bina, 172 bölüm ve Manisa’da 1 bina yıkıldı. Bir çok binanın da hasar aldığı gerçeği ile yüz yüzeyiz. Bu yüzden yeni acılar yaşamamak adına hızlı davranmak zorundayız.

İzmir’de 14 Ceza İnfaz Kurumu ve Bir de Çocuk Eğitimevi bulunmakta. Deprem sonrası cezaevlerinin durumuna dair net bir bilgi alabilmiş değiliz. Binlerce tutuklu ve hükümlünün içinde bulunduğu bu yapıların da bir an önce incelenmesi, hasar tespitinin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Bu anlamda Üyesi Bulunduğum İnsan Haklarını İnceleme Komisyonumuza bağlı Cezaevi Alt Komisyonumuzun bir heyet halinde ivedi olarak yerinde inceleme yapmasını istedik.”

Yorumlar (0)