CHP'li Gürsel Tekin: Rantı halk sağlığına tercih ediyorlar!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin gündemi ne olursa olsun iktidarın gündeminde “Kanal İstanbul” olduğunu belirterek, “İktidar rant ve talan projesi olan Kanal İstanbul’dan bir türlü vazgeçmiyor.

Vekil Haberleri 03.01.2021, 12:32 03.01.2021, 12:38
CHP'li Gürsel Tekin: Rantı halk sağlığına tercih ediyorlar!

Her yönüyle hukuka aykırı olan bu projede, iktidar tarafından sona gelindiği açıklamaları yapılıyor. Davaların sürdüğü bu süreçte böylesi açıklamalar hukukun bittiğinin en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

BU AÇIKLAMALAR ÜZÜNTÜ VERİCİDİR

Kanal İstanbul’un, bir ulaşım projesi olmadığını, gayrimenkul ve rant projesi olduğunu vurgulayan Tekin, “İstanbul’a, halka ve doğaya karşı işlenecek bir kent suçu olan Kanal İstanbul Projesi kesinlikle iptal edilmelidir. Ülke kaynaklarının Kanal İstanbul gibi bu ülke insanına hiçbir faydası olmayacak projelere harcanmasına değil, halkımızın sağlıklı ve güvenli yaşamasına ayrılması gerekmektedir. Yani 90 milyonun hakkı olan parayı Kanal İstanbul’a harcamak yerine istihdam yaratılarak hem geleceğe güvenle bakamayan gençlerimize hem 10 milyon işsizimize hem de açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan 20 milyon insanımıza umut kapısı aralayabilirdik.

RANTI HALK SAĞLIĞINA TERCİH EDİYORLAR

Kanal İstanbul gibi mega projelerin ekonomiye büyük yük getireceğini söyleyen Tekin, daha bir tane yurttaşını bile koronavirüse karşı aşılayamamışken, milyonlarca esnafımızın kepengi kapalıyken bu projelere ayrılan ödenekler yüzünden bugün bütün halkın sağlığı tehlikeye atılıyor. Dünyanın bütün ülkelerinde insanlar aşı olmaya başlamışken, bizler için bu tedbirler alınmıyor ama bir elin parmaklarını geçmeyen müteahhitlere ayrıcalıklar veriliyor. Yapılması gereken en doğru şey projenin tümden iptal edilmesidir” dedi.

Tekin “ 2021’de deprem, su ve ulaşım sorununa karşı alınması gereken önlemlerin konuşuluyor olması gerekirken, Kanal İstanbul projesinin konuşuluyor olması, tüm insanlığa karşı bir suç işlendiğinin göstergesidir. Siz, bu durumda rant beklentinizi halk sağlığına, ihtiyaçlarına tercih etmiş oluyorsunuz. Kim kabul eder bu projeyi? Hangi yurttaşımız kabul edecek? Elbette hiç biri etmeyecek. Hala Kanal İstanbul ile uğraşan bir iktidar, halk sağlığıyla ve sorunlarıyla bir alakası yoktur, toplum sağlığına ve halk sağlığına ihanet ediyor demektir” ifadesinde bulundu.

BU ÇALIŞMADAN HÜKÜMETİN HABERİ VAR MI?

“Türkiye'nin üç temel problemi var; Deprem, su ve ulaşım diyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 2008 yılında 106 bilim insanıyla birlikte bu üç temel problemin bilimsel çalışmalarını geçekleştirdiklerini ifade etti. Su probleminin çok önemli olduğunun altını çizen Tekin sadece İstanbul için değil Türkiye ve Ortadoğu’yu da kapsayan bu çalışma CHP’nin en önemli projelerinden biridir” dedi.

TEKİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

106 Bilim İnsanı Türkiye’de böyle bir çalışma ilk kez yapılmıştır. Tüm siyasi partilerden oluşan, ortak akılla birlikte sonuç üretmek için bir araya gelmiş uzmanlar önemli sonuçlar ortaya koymuştur. Bu ülkede daha fazla acılar yaşanmadan önlem ve tedbirlerimizi almalıyız ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)