CHP'li Gürsel Tekin: Kim bu şanslı 76 firma

Geçtiğimiz günlerde, Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından İstanbul için bir rapor hazırlanmış,Raporda özellikle, 76 firmaya ait projeler için yapılan imar planı değişikliklerine ve fazladan kullanılan emsallere (inşaat alanı) satır satır yer verilmişti. Üstelik bu imar planı değişikliklerinin büyük kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlardı.

Vekil Haberleri 01.11.2018, 13:34 01.11.2018, 13:34
CHP'li Gürsel Tekin: Kim bu şanslı 76 firma

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Gürsel Tekin konuyu Meclis gündemine taşıyarak, "Meclis Araştırması" açılmasını talep etmişti. Bugün ise, bahse konu 76 firma içinden "imar barışı" yasasından faydalanmak için başvuru yapılıp yapılmadığını öğrenmek için, Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması için Meclis Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

   Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 01.11. 2018

 

                                                                                                                                                 Gürsel TEKİN

                                                                                                         İstanbul Milletvekili

                                                                            

 

 

26 Ekim 2018 tarihinde ulusal basında yer alan “Emsalsiz İhanet” başlıklı habere göre, İstanbul hakkında Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından bir rapor hazırlanmış,

Raporda özellikle, 76 firmaya ait projeler için yapılan imar planı değişikliklerine ve fazladan kullanılan emsallere (inşaat alanı) satır satır yer verilmişti. Üstelik bu imar planı değişikliklerinin büyük kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlardı. Bu uygulamalar sonucunda bir avuç adam toplam 240 milyar Türk Lirası’na varan haksız kazanç elde etmişti.

 

Bu bağlamda;

 

  1. Son olarak çıkarılan “İmar Barışı” yasasından, bahse konu 76 firma içinden başvuru yapan var mıdır?  Varsa, başvuruların akıbeti nedir? Bu firmalar hangileridir?  Belirtiniz.

Yorumlar (0)