CHP'Lİ GÜRER: TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU TARIM VE HAYVANCILIKTA

Niğde’nin de içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi kapsamında çok sayıda projenin bitirilemediğine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projelerin hazırlanması kadar hayata geçirilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Gürer: “Projelerin oluşumu önemli ancak projelerin rafta kalmaması da önemli.

Vekil Haberleri 13.01.2019, 14:27 13.01.2019, 14:27
CHP'Lİ GÜRER: TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU TARIM VE HAYVANCILIKTA

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen, Halk Elinde Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Projesi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Düzenlenen toplantıda CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, başarılı üreticilere plaket  verdi.

 

“TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU TARIM VE HAYVANCILIKTA” 

 

Düzenlenen programda konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer projenin takipçisi olacağını, sorunlarda çözüm amaçlı her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceği tarım ve hayvancılıkta çünkü endüstri 4.0 ile birlikte sanayilerde fabrikaların robotlaşma süreci başlıyor. Fabrikaların robotlaşması demek 5 bin kişilik fabrikada 500 tane robot ve eğitimli yöneticilerle fabrikanın yönetilmesi demek. Türkiye 80 milyonluk bir ülke. Bu ülkede işsizliği yenebilmenin tek yolu tarım ve hayvancılığı geliştirip sanayinin yanında tarım ve hayvancılığı var kılmaktır. Yani bu topraklarda tarım ve hayvancılığı geliştirirsek geleceğimizde sorun yaşamayız. Onun dışında çözüm görünmüyor” dedi.

 

“MERA ALANLARIMIZ DARALIYOR”

 

Mera alanlarının önemine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her geçen yıl mera alanlarında daralma yaşandığı ifade etti. Gürer konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’de verimli araziler yaşanan sorunlar ve yanlış yönetimlerle beraber daralmaya başladı. 46 milyon hektar mera alanımız 14,5 milyon hektara geriledi. Yapılan farklı araştırmalarda meralarımızın 11 milyon hektara kadar düştüğü söyleniyor. Mera alanlarımızı ıslah etmeliyiz. Köylerdeki yaşamı yeniden canlandırmalıyız. Tarımı hayvancılığı ne kadar geliştirip elde ettiğimiz ürünü sanayiye dönüştürebilir ve yurtdışına satarsak geleceğimiz daha güzel olur”.

 

“2015-2018 YILLARI ARASINDA 200’DEN  FAZLA PROJE RAFA KALDIRILDI”

 

Niğde’nin de içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi kapsamında çok sayıda projenin bitirilemediğine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projelerin hazırlanması kadar hayata geçirilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Gürer: “Projelerin oluşumu önemli ancak projelerin rafta kalmaması da önemli. Niğde ili KOP bölgesindeyiz son Sayıştay raporlarında Konya Ovası Projelerinin 200 den fazlası 2015-2018 yılları arasında uygulanmadığı için rafta kalkmış. Bizlerin; ne başka ülkenin hayvanına ne de aklına ihtiyacımız var. Bu toprakların insanı zekidir, akıllıdır, üretkendir. Eğitim alan gençliğimize, köylümüze, çiftçimize ve bu konuda çalışan herkese güvenimiz vardır” dedi.

Yorumlar (0)