CHP'li Gürer seçmen hareketleri konusunda yetkilileri uyardı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı yerleşim birimlerinde seçmen sayılarındaki ciddi artışı, TBMM gündemine taşıdı. Nüfustan fazla seçmen sayısı olan bölgelerin olduğuna dikkat çeken Gürer, şaibeye neden olabilecek bu artışların araştırılması gerektiğini vurguladı.

Vekil Haberleri 20.12.2018, 10:06 20.12.2018, 10:06
CHP'li Gürer seçmen hareketleri konusunda yetkilileri uyardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için seçmen kütüğü değişikliği yönündeki iddiaları gündeme getirdi. 

 

ULUKIŞLA’DA SEÇMEN LİSTESİNE 1300 KİŞİNİN EKLENDİĞİ İDDİASI 

 

Niğde’nin Ulukışla ilçesinden örnek veren Gürer, ilçede 24 Haziran seçimlerinde seçmen listesine 1300 kişinin eklendiği yönündeki iddiaları vurgu yaparak, bu yazılımın halen devam ettiği bilgisinin kaygı verici olduğunu belirtti. 

 

NÜFUSTAN FAZLA SEÇMEN VAR 

 

Ulukışla’nın nüfusunun 5 bin 800 olmasına rağmen, seçmen sayısının neredeyse nüfusu bile geçmesinin nedenini soran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Seçimler bugünden itibaren tartışılır kılınmamalıdır, bu seçmen artışı incelenmelidir” dedi. 

 

SEÇİMLERE ŞAİBE BULAŞTIRIR 

 

CHP Milletvekili Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında gözden ırak yerlerde yerel seçim sonuçları üzerinde etkileyici olan bu uygulamaların şaibe yaratabileceğine işaret ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanacağı Ulukışla gibi yerlerde bu tür kaynağı belirsiz seçmen devşirmelerinden vazgeçilmelidir” dedi. 

 

YETRİLİLERE UYARI 

 

Seçime 4 aydan az bir süre kalan bu tür düzenlemelerin kabul edilemez olduğunu belirten Gürer, bu konuda yetkilileri uyardı. 

 

 

Yorumlar (0)