banner773

CHP'li Gürer: “Sağlık bir ekip işidir, personel ayırımı yapılamaz”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs sürecinde çalışanların motivasyonunu artırmak amacıyla sağlık personeline yapılacak ek ödemelerin, memur-işçi-taşeron ayırımı yapmadan tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 07.04.2020, 10:59 07.04.2020, 11:35
CHP'li Gürer: “Sağlık bir ekip işidir, personel ayırımı yapılamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak kaydıyla ve 3 ay süreyle korona virüs sürecinde sağlık personeline ek ödeme yapılmasına ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlattı. 

Düzenlemenin sağlık personeli için bir motivasyon sayılabileceğini ifade eden Gürer, ancak korona virüslü mücadele de canla başla çalışan bazı sağlık çalışanlarının bu kapsamın dışında tutulmasının işçi barışının bozulmasına ve kapsam dışında kalan personelin de demoralize olmasına neden olduğunu ifade etti. 

 AYRIM KABUL EDİLMEMEZ 

Sağlık sunum hizmetlerinin, sağlıkla ilgili faaliyetin başlangıcından sonlandırılmasına kadar geçen sürede rol alan herkesin sağlık çalışanı olarak adlandırıldığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüsle mücadele sürecinde yapılan iyileştirmeden işçi statüsünde bazı sağlık personelinin bu kampsam dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR 

Korona virüsle mücadele sürecinde  hekim, hemşire, sağlık görevlisi, hasta bakıcı, güvenlik görevlisi, bilgi işlem çalışanı, ambulans şoförü, acil tip teknisyeni, yemekhane personeli ve diğer tüm çalışanların salgın riskine rağmen görevlerini yerine getirmeye çalıştığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Aynı amaç doğrultusunda tüm riskleri göze alarak bir ekip halinde çalışanlar için yapılan düzenlemede, bazı çalışanların yapılan iyileştirmeden faydalanamayacak şekilde ayrı tutulması üzüncü vericidir” dedi. 

İKRAMİYE  SAĞLIKÇILARA AYRIMSIZ VERİLSİN

Düzenlemenin hayata geçirildiği günden itibaren çok sayıda sağlık çalışanı ve bu alanda faaliyetini sürdüren meslek kuruluşlarından düzenlemedeki aksaklıklarla ilgili şikâyet ve talep aldıklarını da ifade eden Gürer, “Düzenlemede kapsam dışı kalan hasta bakıcı, yemekhane görevlisi, temizlik personeli gibi işçi ve taşeron statüsünde çalışan yurttaşlarımıza en azından nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde her birine her ay ikramiye ödenmesi, uygulamadaki aksaklığın giderilmesi açısından uygun bir girişim olacaktır” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlık alanında 696 sayılı KHK kapsamında daimi kadroya alınan işçilerin, tüm kurumlarda başlatılan esnek çalışma modeline tabi tutulmadığı, kronik hastalıkları bulunanların, hamilelerin ve engelli personelin izinli sayılacaklarına dair genelgeye  rağmen genelgenin dikkate alınmadığı ve bu personellerin de çalıştırıldığı yönündeki iddialara da açıklık getirilmesini istedi.  Sağlıkta taşeron firma çalışanların tümü bu süreçte kadroya alınmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)