banner773

CHP'Lİ GÜRER: HÜKÜMET ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir’in Yazıhöyük beldesinde, çiftçi ve üreticilerinin sorunlarını dinledi. Ömer Fethi Gürer, hükümetin patates üreticilerinin sorunlarını görmezden geldiğini belirterek, “Yılmadan, usanmadan çiftçinin sesi olmaya devam edeceğim, depoda patates çürümek üzere, üreticiler çaresizlik içindedir” dedi.

Vekil Haberleri 27.02.2018, 10:42 27.02.2018, 10:42
CHP'Lİ GÜRER: HÜKÜMET ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR..

Başbakan Binali Yıldırım’ın yaklaşık 1.5 ay önce verdiği teşvik sözünü hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Patates iki ay daha depoda kalırsa çürüyecek. Bu milli bir servettir” diye konuştu.  Hükümet 50 krş teşvik verdiği söyleniyor. Başbakan bölgede geçen yıl verilen desteğin iki katı demişti. Geçen yıl 75 krş teşvik verilmişti. Eğer açıklanan teşvik doğru ise geçen yıla göre 25 krş düşmüş, iki katı değil  nerede ise yarısına gerilemiş, bu süreç patates çürütür” dedi.

 

Sorunların, hükümetin tarım ve hayvancılığa plan ve programlı destek sağlamamasından kaynakladığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Köyler boşalıyor. Ürününü değerinde satamayan, hatta maliyetinin altında fiyatlarla satmak zorunda kalan çiftçi, tarım yapmaktan vazgeçiyor. Hükümetin artık, çitçinin sorunlarına kulak vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

Patates üreticilerinin sorunlarını her fırsatta Meclis’te dile getirdiğini anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kilis ve Hatay bölgesinde terör nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçilerin borçlarının ötelenmesi ve faizlerin silinmesiyle ilgili düzenlemenin, Niğde ve Nevşehir’de ürünlerini satamayan çiftçi ve esnaf ile üreticileri için de uygulanması gerekiyor. Bu konuda Mecliste önerge verdim, sorunların takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, satılamayan patatesin, büyükşehir belediyeleri tarafından satın alınarak, kendi mücavir alanlarındaki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmaları önerisinde de bulundu. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Yazıhöyük beldesinde çiftçilerle bir araya geldiği toplantıya, Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semase Yücel, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ülker Lo ve Yazıhöyük Belde Başkanı Bayram Gündüz ile partililer ve çiftçiler katıldı. 

Yorumlar (0)