banner754

CHP'li GÜRER: EYT'LİLER, DAMLA DAMLA DÜŞTÜKLERİ MERMERİ BUGÜN DELDİLER..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara’da Emeklilikte Yaşa Takılanlarla bir araya geldi

Vekil Haberleri 11.02.2019, 13:24 11.02.2019, 13:24
CHP'li GÜRER: EYT'LİLER, DAMLA DAMLA DÜŞTÜKLERİ MERMERİ BUGÜN DELDİLER..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara’da Emeklilikte Yaşa Takılanlarla bir araya geldi.  EYT’lilerin gasp edilen haklarını isteyen Gürer: “Emeklilikte Yaşa Takılanları iktidar görmezden gelemez. Gözlerinin içine girecek kadar yakınlarında haklı taleplerini dile getirdiler. Boş işler peşinde değil hak mücadelesinde olduklarını haykırdılar. Haklarının iadesini talep ettiler. Dün, damla damla düştükleri mermeri deldikleri gün oldu Ankara buluşması” dedi.

TÜM SİYASİ PARTİLER BİR ARAYA GELMELİ..

EYT’lilerin toplantısına katılıp onların yanlarında olduklarını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Emek Bürosu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çalıştay’ında sorunu çözme sözü verdiğini anımsatıp, CHP olarak EYT için getirilecek kanun tekliflerine desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Gürer, CHP olarak sorunun çözümü için tüm siyasi partilerin bir araya geleceği bir komisyonun derhal kurulmasını ve burada sorunun çok yönlü ele alınıp kalıcı bir çözüm üretilmesini istedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili kanunun 1999 yılında çıktığını ve geriye doğru işletilerek hak mahrumiyeti yaratıldığını anımsatarak: “Ancak AKP iktidarı bu yasa ile de yetinmedi. 2008 yılında 58 olan emeklilik yaşını 65’e çıkardı. Ayrıca emekli maaşlarında yaptığı düzenleme ile yükselen değil eksilen bir ücret düzenlemesi getirdi. Mezarda emeklilik tamda bu düzenleme ile son halini aldı. İktidarın açıkladığı bütçeye yük esasında israf politikasının noktası olmaz. Yandaşa, faizciye aktarılan para yanında emeklilikte yaşa takılanların adı geçmez. Ayrıca kayıt dışı AKP iktidarında % 40’lara vardı. Bu bağlamda gerekenlerde yapılmıyor. SGK, AKP’nin elinde dünden daha zor duruma düşürüldü. Esasen 25 yıl çalışanların primleri iktidar eli ile bu primi verenlere dönük değer bulacak düzenleme ile korunsa ve verimli değerlendirilse idi bugün bu sorunları konuşur olmazdık” dedi.

ÜLKEYE, “ÜÇ ÇOCUK” AKLI VERENLER, BİR ÇOCUKLU AİLELERİN YAŞAMINI DAHİ SORUNLU KILDIRLAR..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin toplumun her kesiminde derin yaralar açtığını belirterek: “İşsizlik artıyor. Genç işsizlik % 24’e ulaşmış durumda, üniversiteliler iş bulamıyor. Geniş tanımlı işsiz sayısı 7 milyona ulaşmış durumda. Bu koşullarda sürekli işte çalışmak aslanın ağzından lokma almak gibi, 25 yıl çalışan işinden çıkarılan emekçi yeni bir işe girmeye gitse işveren yaşlısın diye işe almıyor. Devlet gençsin diye emekli etmiyor. Ülkeye üç çocuk aklı verenler bir çocuklu ailelerin yaşamını dahi sorunlu kıldılar. Yaşamak, yandaş ve iktidar olanaklarından beslenenlerin dışında eziyete döndürüldü” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanların dernekleşmesi ile oluşturdukları gücün son yıllarda ülkemizde giderek daralan tüm demokratik kitle örgütleri içinde bir ders niteliğinde olduğunu belirtip: “Gönül Boran Başkanlığında, Ankara’da toplanan yüzbinlerce işçi ve emekçiyi kutluyorum. Mutlaka Başaracaklar” dedi.

GÜRER: UMARIM İKTİDARIN KULAĞINA KAR SUYU OLARAK KAÇMIŞTIR

Gürer, EYT Dernek Başkanı Gönül Boran’ın konuşmasında dile getirdiği “ekonomik sıkıntıları göğüsleyenler, sabırsızlık içerinde haklarının iade edilmesini ümit edenler ve toplumsal sorunlara çözüm bekleyenler var oldukça hiçbir seçim sonucu öngörülebilir değildir” ifadesi için “iktidarın kulağına kar suyu olarak kaçmış olduğunu umuyorum. EYT’lilere söz verip cayanlar dahil herkesi bu konuda sorunu emekçilerin talepleri doğrultusunda çözmeye davet ediyorum. Bakan olduğundan beri taşeronların, EYTlerin, işsizlerin sorunlarına yönelik sesini duymadığımız Çalışma Bakanı ile emekçileri azarlamadan öte, emekçilerin sorunlarına çözüm değil çözümsüzlük üreten AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanına bir kez daha emekçilerin haklarını verin çağrısını yineliyorum” dedi.

 

Yorumlar (0)