banner773

CHP'li Gürer: “Deprem Bilim Kurulu kurulmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, her depremden sonra aynı şeylerin söylendiğini ancak gerekli tedbirlerin yeterince alınmadığını belirterek, “Acilen ‘Deprem Bilim Kurulu’ kurulalı ve bilim insanlarıyla çalışmalara derhal başlanmalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 04.11.2020, 12:49 04.11.2020, 12:50
CHP'li Gürer: “Deprem Bilim Kurulu kurulmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle ilgili TBMM’de söz alarak üzüntüsünü dile getirdi, “Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

DEPREM ÖNCESİ TEDBİRLER ARTIRILMALI

Her depremden sonra “Deprem öldürmez, bina öldürür” sözünün tekrarlandığını ancak depremin etkisi geçince aynı sorunların yeni bir depreme kadar süregeldiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Depremlerde yaşanan acılar onu yaşayanların dışında unutuluyor. Depremlerden önce ise nedense çözüm için yeterince çaba ve çalışma gösterilmiyor” şeklinde konuştu.

RİSKLİ YAPILARLA İLGİLİ HEMEN HAREKETE GEÇİLMELİ

Siyasi iktidarın depremlerle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda yetkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığında toplandığına da dikkat çeken Gürer, bu durumda riskli yapılar için hemen uygulamaya geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

BİLİM İNSANLARININ SÖZLERİNE KULAK VERİLSİN

CHP Milletvekili Gürer, depremin ne zaman ve nerede olacağının önceden kestirilemediğine de işaret ederek, “Acilen ‘Deprem Bilim Kurulu’ kurulmalı. Bilim insanlarıyla tavizsiz bir şekilde gerekenler yapılmalı ve çalışmalara derhal başlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)