CHP'li Gürer: Atatürk'ün kurduğu partiye dünden daha çok ihtiyaç var

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yerel seçim çalışmalarına Ulukışla ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde devam etti. Parti yöneticileriyle birlikte 9 köyü ziyaret eden Gürer, AKP’nin tarım ve ekonomi politikalarını eleştirdi. Ulukışla’lılardan CHP’li adaylar için destek istedi.

Vekil Haberleri 14.03.2019, 12:06 14.03.2019, 12:06
CHP'li Gürer: Atatürk'ün kurduğu partiye dünden daha çok ihtiyaç var

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yerel seçim çalışmalarına Ulukışla ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde devam etti. Parti yöneticileriyle birlikte 9 köyü ziyaret eden Gürer, AKP’nin tarım ve ekonomi politikalarını eleştirdi.  Ulukışla’lılardan CHP’li adaylar için destek istedi.

 

Gürer, “Sevr anlaşmasını yırtıp atan, ülkeyi işgalden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde doğan, şehit aileleri, gazilerin kurucu üyesi olduğu CHP’den terörist çıkmaz. CHP teröristlerle olmaz. CHP yurtseverlerin, vatanseverlerin partisidir. Birlik  ve kardeşlik isteyenlerin partisidir” dedi.

 

Ömer Fethi Gürer, AKP’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ötekileştirme anlayışını keskin bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti. Böyle bir süreçte Atatürk’ün kurduğu partiye dünden daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Gürer,  “Tarım ve hayvancılığı bitirdiler, her şeyimiz ithal oldu. Hayvanlarımızın adı bile yabancı; Holshtayn, Sementa, Jarsey, Montofon… Ürünlerimizin  tohum adları  çiftçimize yabancı dil öğretti. Tarım dışa bağımlı kılındı. Buğday, arpa, et, ve samandan sonra soğanı patatesi bile ithal eder duruma geldik. Ülke bu haldeyken hepimize sorumluluk düşüyor. Bu süreci doğru değerlendirip, sorumluluk bilinci içinde  seçimler için çok çalışmalıyız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan her hemşerimizle görüşüp desteklerini alıp seçimleri kazanmalıyız ” ifadelerini kullandı.

 

KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

 

CHP Milletvekili Gürer, Hacıbekirli, Yeniyıldız, Aktoprak, Emirler, Darboğaz, Hasangazi, Çiftehan, Alihoca ve Beyağıl köylerini ziyaret etti.

 

Gürer, köylerde bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Köylerin her yıl biraz daha boşaldığına dikkat çeken Gürer, AKP’nin tarım politikası ve ekonomi yönetimini eleştirdi. 

 

Kentlerde 5 lira, büyük şehirlerde 6 liraya marul satıldığına dikkat çeken Gürer, “Marulun 6 lira olacağı kimin aklına gelirdi. Mazotun yarısı bizden diyorlardı şimdi soruyorum; mazotunuzun yarısı sizden mi? Herkese 300 koyun diyorlardı. Millette  köye koyun gelecek diye bekliyordu. Koyun parası kadar teminat isterlermiş meğerse. Zaten koyun parası kadar teminat verebilecek olsalar koyunları kendileri alırlar. İçinde bulunduğumuz koşullarda sorunlarımız artıyor. Biz hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hiç kimseyi ayırmadan bütün hemşerilerimizi sahipleniyoruz.  Biz ayrımdan ötekileştirmeden yana değiliz. Hepinizi ayrı ayrı insan olarak çok önemsiyoruz. Sorunları artan ülkemizde desteğinizi bekliyoruz. Cumhurbaşkanı her yaptığını tartışılmaz ve tek doğru görüyor. Ancak reform dediği çok proje ya yarım kaldı ya vazgeçildi. Tarım, eğitim, sağlık, ulaştırma her alanda sorunlar katladı ama sorunları konuşmak yerine suni gündemlerle seçim çalışması sürdürülmek isteniyor. Çarşı pazar yangın yeri, vatandaş geçim sıkıntısı yaşıyor. Ülkede sorunlar arttı. Bu seçimde oylarınızı CHP’de birleştirin. AKP oy aldığı bölgelerde oyların düştüğünü görürse, nerede hata yaptığını düşünüp insanlarımızın taleplerini yerine getirmeye en azından bugüne göre daha çözümcü bakmaya çalışır. Üretimde çiftinin eksiklerine yönelik çözüm arama isteği doğar. İşçinin, emeklinin sesine kulak vermek zorunda kalırlar” dedi.

 

Beka sorunu tartışmalarına da değinen Gürer, “Beka sorununu cumhuriyetin kuruluşu ile sonlandırdık. Belediye başkanını seçmekle beka sorunu olmaz. CHP; işgalcileri  bu topraklardan kovanların, gaziler ve şehit yakınlarının kurduğu bir partidir. Bu partiden terörist çıkmaz. Biz ne ezanı dindirtiriz ne de bu bayrağı indirtiriz. Ne de ülkeyi böldürtürüz. Biz ülkenin birlik ve dirliğinden yanayız. Hakça ve insanca yaşamdan yanayız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)