CHP'li GÜRER: ASGARİ ÜCRET EN AZ NET 2200 TL OLMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ekonomik krizin getirdiği olumsuz tabloyu gözler önüne serdi. İşsizliğin büyüdüğünü, yoksulluğun her geçen gün arttığını söyleyen Gürer, 2019 yılı bütçesinin bu sorunlara çözüm getirmediği gibi yandaş ve faizcilere yaradığını belirtti.

Vekil Haberleri 21.12.2018, 11:30 21.12.2018, 11:30
CHP'li GÜRER: ASGARİ ÜCRET EN AZ NET 2200 TL OLMALI

EKONOMİK KRİZE DİKKAT ÇEKTİ 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çekti. 

 

BÜTÇEDE İŞSİZLİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK BİR ŞEY YOK 

 

2018 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle binlerce vatandaşın işinden olduğunu anlatan Gürer, işsiz sayısının 6 milyonu aştığını, işsizler ordusunun büyüdüğünü, bütçede ise işsizliğin çözümün öngörülmediğini vurguladı. 

 

YANDAŞ VE FAİZCİLER YİNE YAŞADI 

 

Bütçeden, yandaş ve faizcilerden başka pay alan kesimin bulunmadığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin yarattığı olumsuzluklardan örnekler verdi. Toplumun önemli bir kesiminin borç batağında olduğuna işaret eden Gürer, milyonlarca insanın kredi kartlarına takla attırarak geçin sağlamaya çalıştığını, her gün gelen zamlarla yoksulluğun büyüdüğünü anlattı. 

 

MUTFAKTA YANGIN VAR

 

Anlaşmalı iflas olaylarının artış gösterdiğini, mutfakta ise ciddi yangın olduğunu vurgulayan Gürer, “Yurttaşlarımız ekonomik yükü iliklerine kadar hissediyor. Sorunu çözmesi gerekenler algıyla sorunu yok gibi göstermeye çalışıyorlar, sorunlar karşısında duyarsızlar. İşçi, işsiz, çiftçi, esnaf, memur, emekli hatta sanayiciye de bu bütçede hakları verilmiyor. Bu bütçeye ‘evet’ oyunu kullanmak -Genel Başkanımızın dediği gibi- haram ve günaha ortak olmaktır. O nedenle bu bütçeye biz de ‘hayır’ diyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLACAK 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’deki bir diğer konuşmasında ise CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyelerde 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını anımsattı. 

 

1 OCAK -31 MART ARASINDAKİ FARK İŞÇİLERE ÖDENECEK 

 

31 Mart seçimlerinde CHP’nin kazanacağı belediyelerde de asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını belirten Gürer, ayrıca 1 Ocak ve 31 Mart arasındaki farkın da işçilere ödeneceğini ifade etti. 

 

CHP’Lİ BAŞKANLAR İŞÇİ ÇIKARMAYACAK 

 

CHP Milletvekili Gürer, CHP’nin kazanacağı belediyelerde işçi çıkarılmayacağına da dikkat çekerek, şunları söyledi:  “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği bu sözleri ülkeyi yönetenlerin de dikkate alıp asgari ücreti en az 2.200 lira net olarak açıklamaları beklentimizdir. Emek en yüce değerdir ve insanca yaşam herkesin hakkı olmalıdır.”

 

Yorumlar (0)