CHP’li Gürer: 2020, umutları güçlendiren bir yıl olsun

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni yıl için yayınladığı mesajında; “bir eli yağda, bir eli balda” olanların dışında her kesimin sorunlar yaşadığı 2019 yılının geride kaldığını belirterek, “Her yeni yıl ile umutlar yenilenir, güzellikler olsun dilenir. Bu bağlamda herkesin düşlediği gibi bir yıl yaşamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vekil Haberleri 30.12.2019, 15:55
CHP’li Gürer: 2020, umutları güçlendiren bir yıl olsun

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 18 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin, Cumhur İttifakı ile değiştirdiği Anayasa ile oluşan yeni sistemin ne yazı ki sorunları çözen değil sorunları artıran bir sistem olduğunu vurguladığı konuşmasında şu bilgileri kaydetti: “Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Parti Genel Başkanlığının birlikte olması ayrışmaları artırdı. Bakanlar meclisten seçilenlerden değil atanan memurlardan ya da iş adamlarından oluştu. Hâlihazırda birçok Bakanlıkta, bakanların soru önergemize verdikleri yanıtlardan da anlaşılacağı üzere vekâletle görev yapan çok sayıda üst düzey yönetici, bürokrat var. Yeni sistem, ülke gerçeklerine oldukça olumsuz yansıdı. Ülke yönetilemez durumda. Her alanda sorunlar var. Çözüm çok hızla, güçlü, yeni parlamenter sisteme geçmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“2020, ZOR BİR YIL OLACAK”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2019 yılının özellikle dar gelirliler için çok zor geçtiğini belirterek, 2020 yılı için açıklanan asgari ücretin yoksulluğu artıracağını ve ekonomik sorunlara ciddi çözümler üretilmezse çalışanlar ve işsizler için zor geçeceğini ifade etti. Gürer, “Her yıl yeni bir başlangıçtır. Sorunlar vardır, bir mucize ile bugünden yarına ortadan kalkmayacak kadarda artmıştır. Yine de 2020 için herkese sağlıklı, güzel, sorunların en aza ineceği bir yıl diliyorum. Hiç bir çocuğun yatacağa aç girmeyeceği, yokluğun, yoksulluğun, işsizliğin azalacağı, ülkemizin sevgi ve barış dolu günler yaşayacağı bir yıl olsun” dedi.

Yorumlar (0)