CHP'li Gündoğdu, Kırklareli'nde afetten zarar gören üreticiye dikkati çekti!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Vecdi Gündoğdu, 15-16 tarihlerinde yaşanan fırtına sonucu zarar gören üreticiler için yardım çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 16.06.2020, 23:17 17.06.2020, 00:01
CHP'li Gündoğdu, Kırklareli'nde afetten zarar gören üreticiye dikkati çekti!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Vecdi Gündoğdu, 15-16 tarihlerinde Kırklareli ve çevresinde meydana gelen yoğun yağış ve fırtınadan etkilenen üreticilere dikkati çekti. Gündoğdu, Meclis'te yaptığı konuşmasında şu sözleri kaydetti:

"15-16 Haziran tarihlerinde Kırklareli ve çevresinde etkili olan yoğun yağış ve fırtına sonucu bölgemizde, özellikle köylerde evlerin çatıları uçtu. On binlerce dönüm ekili, hasatı hazır tarım arazilerimiz maalesef; karpuz, buğday, ayçiçeği, sebze, kabak sular altında kaldı. Salgın ve ekonomik zorluklarla mücadele ederek cansiperane bir şekilde üretmeye çalışan üreticilerimiz, yaşadıkları afetle bir darbe daha almışlardır. Özellikle fırtınanın, yoğun yağışların ve selin en çok etkilediği merkeze bağlı Kızılcıkdere, Deveçatak, Yündalan, Üsküpdere, Bayramdere, Kavaklıdere, Karıncak ve Babaeski'mizin Erikleryurdu köylerimizde, Üsküp belgemizde zarar gören çiftçilerimizin acil destek ve yardıma ihtiyacı bulunmaktadır. Kırklareli ilimizde afetten zarar gören üreticilerimizin süratle tespit edilerek en kısa sürede zararlarının karşılanmasını talep ediyoruz."

Ne olmuştu?

Kırklareli merkeze bağlı Üsküpdere, Kavaklıdere ve Bayramdere köylerinde sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış, dolu ve fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu; dev ağaçlar devrilirken, su baskınları yaşandı.

Fırtınanın en büyük zararı verdiği Üsküpdere köyünde, tarihi köy camisinin çatısı ile bazı evlerin çatıları uçarken, dev ağaçlar devrildi; 6 bin dekar ekili buğday ve ayçiçeği tarlası da zarar gördü.

Can kaybının yaşanmadığı afette 16 küçükbaş kayboldu, 2 küçükbaş ise telef oldu. Afet sonrası bölgede inceleme yapan Vali Osman Bilgin, Üsküpdere'ye AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerini sevk etti. 

Yorumlar (0)