“CHP’li Gökçel’den Tarımsal Elektrikte İndirim Teklifi”

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel tarımsal üretimde kullanılan elektrikte indirim uygulanması için kanun teklifi verdi. Gökçel teklifinde, “Tarımsal üretimde kullanılacak elektrik tarifesi fiyatlarında indirimler uygulanması yerinde olacaktır” dedi.

Vekil Haberleri 30.03.2021, 11:34
“CHP’li Gökçel’den Tarımsal Elektrikte İndirim Teklifi”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarımsal üretimde kullanılan elektrikte indirim uygulanmasına dair kanun teklifi verdi. Gökçel, tarımsal üretimde elektrik tüketiminin en önemli girdilerden biri olduğunun altını çizdi. Elektrik enerjisinin zirai mücadele ve hayvancılıkta da önemli yer tuttuğunu ifade eden Gökçel, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak elektrik enerjisi kullanımının yıllara bağlı olarak arttığını vurguladı. Gökçel, “Enerji kullanımı hayvancılık ve tarımsal üretim bağlamında artık vazgeçilmez bir durumdadır” dedi.

“Mevcut Elektrik Tarifelerinde Üretim Yapmak Mümkün Değil”

CHP’li Gökçel teklifinin gerekçesinde mevcut enerji tarifelerinin üretim maliyetlerini çok yükselttiğini kaydetti. Gökçel, “ Artan maliyetler üreticilerin tarımsal üretimde yüksek maliyetler karşısında üretimden uzaklaşmasına ve tüketicilerin ucuz gıdaya erişememesine sebep olmaktadır” dedi. Kanun teklifinde elektrik tarifelerinde yapılacak indirimle maliyetlerin azalacağını vurgulayan Gökçel, gıda enflasyonunun indirimlerle önlenebileceğini ifade etti. Tüm dünyada gıda krizi yaşandığına değinen Gökçel, üretimin artırılarak bu krizden  etkilenmemek için tarımsal üretimde kullanılan elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini belirtti.

“Tarımsal Elektrikten KDV Alınmasın, Tarifede Yüzde 50 İndirim Uygulansın”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarımsal üretimde kullanılan elektrikte indirime yapılması amacıyla verdiği kanun teklifinde tarımsal üretimde kullanılan elektrik enerjisinde KDV alınmamasını teklif etti. Bununla birlikte Gökçel, Elektrik Piyasası Kanununda yapılacak değişiklikle tarımsal üretimde kullanılan elektrik tarifesinde yüzde 50 indirim uygulanmasını teklif etti. Bu şekilde elektrik maliyetinin azaltılmasını öngördüklerini ifade etti. Enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğuna değinen Gökçel, sağlıklı ve sürdürülebilir bir üretim için enerji fiyatlarının muhakkak indirilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)