CHP’li Gökçel: Ölen işçiye el yazısı ile “koronavirüs” raporu!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel,Mersin’de artan koronavirüs vakalarına işaret ederek salgının iş yaşamını tehdit ettiğini açıkladı. Gökçel, sanayi bölgesinde yer alan bazı fabrikalarda işçilerin testlerinin pozitif çıktığına dair iddiaların olduğunu belirterek, “Mersin’de işçilere mobing uygulandığı ifade ediliyor. Kronik hastalığı olan işçilerin çalışmaya zorlandığına dair duyumlar alıyoruz. Salgın nedeni ile yaşamını yitiren işçilerin ölüm raporuna ‘doğal ölüm’ yazılıyor” dedi.

Vekil Haberleri 04.09.2020, 14:23
CHP’li Gökçel: Ölen işçiye el yazısı ile “koronavirüs” raporu!

Türkiye genelinde koronavirüs salgını vakaları artarken Mersin’de de Covid-19 vakaları endişe verici boyuta ulaştı. Vakaların özellikle sanayi bölgesindeki fabrikalarda olduğunu belirten CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Serbest Bölge’de virüsünün tüm firmalarda görüldüğü ve alana yayıldığına dair iddiaların çok ciddi iddialar olduğunu belirterek, acilen bölgede çalışmaların durdurulması ve tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

“Kronik hasta işçiler çalışmaya zorlanıyor”

Bölgedeki işçilerin durumu hakkında bilgi veren CHP’li Gökçel, “İşçilerimizden yoğun şikayetler geliyor, çok büyük bir mobbing uygulandığını ifade ediyorlar. Kronik hastalığı olan ve Covid-19 bulaş zincirinde bulunmuş işçilerden de izolasyon tedbirlerine uymaksızın çalışılması istendiği gelen şikayetler arasında.İşçiler işlerine son verilmekle tehdit edildiklerini söylüyorlar” dedi. Sendikaların çalışma alanlarında örgütlenmesine izin verilmediğini vurgulayan Gökçel, örgütsüzlük nedeniyle işverenlerin de çalışanlara rahatlıkla mobbing uygulayabildiğini ifade etti.

“İşvenler denetim öncesinde uyarılıyor”

Gökçel, işçilerin denetimler öncesinde fabrika sahiplerinin uyarıldığının bilgisini kendisi ile paylaştığını belirterek, “İşyerlerinin denetim öncesinde süreçten haberdar olduğuna ilişkin iddialar çok kaygı verici. Normal zamanda maske, mesafe ve soğuk havalandırmaların çalışması vb. kurallara uyulmadığı şikayetleri bize geliyor. Eğer iddialar doğruysa iş yerlerinde iş güvenliği ve yaşam hakkı hiçe sayılıyor” diye konuştu.

Ölümler “doğal” sayıldı

Her gün koşulların daha endişe verici hale geldiğine dikkat çeken CHP’li Gökçel, “Burada çalışan bir işçimiz koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde ben ölen işçimizin ailesiyle de görüştüm. Çok vahim olaylar var. Ölen işçimizin epilepsi hastası olduğu buna rağmen çalıştığını öğrendik. Testinin pozitif çıktığı, ateşinin artması sonucu yoğun bakıma alındığı ve hayatını kaybettiğini biliyoruz. Birçok yanlış üst üste yapılmış. En vahim olanı da ölen işçimizin ölüm belgesine doğal ölüm yazılması” dedi.

El yazısı ile “koronavirüs”

Gökçel, “Ölen işçimizin ailesinin ve yakınlarının itirazı sonucunda başhekimlikte doktor elyazısı ile düzeltilip ‘koronavirüs’ yazılıp ıslak imza atılmış. İnsanlarımız hayatlarını kaybederken bu neyi gizleme çabası? Hiçbir tedbir alınmadan işçiler çalıştırılıyor. Hiçbir önlem alınmıyor. Ülkemizde vaka sayılarında yeni bir zirve yaşadığımız şu günlerde aklıselim hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)