CHP’Lİ GÖKÇEL: DOMATES DALINDA KALDI... ÇİFTÇİ, BORÇ BATAĞINDA

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, yaptığı köy ziyaretlerinde büyük maliyetlere rağmen üretim yapan çiftçilerin borç batağında olduğunu söyledi. Gökçel, “Seranın maliyeti çiftçinin altından kalkmayacağı kadar büyük. Domatesler dalında kaldı, 40-45 kuruşa dahi alan yok. Çiftçi, çoluğunun çocuğunun geçimini nasıl sağlasın” diye sordu. Gökçel, devletin çiftçiyi rahatlatacak destek vermesi için çağrı yaptı.

Vekil Haberleri 23.09.2020, 12:46
CHP’Lİ GÖKÇEL: DOMATES DALINDA KALDI... ÇİFTÇİ, BORÇ BATAĞINDA

“40-45 kuruşa alan yok”
CHP’li Gökçel, Mersin Erdemli Tapureli Köyü’nde seraları gezdi, çiftçilerin sorunlarını dinledi ve birlikte bir açıklama yaptı. Çiftçilerin büyük mağduriyet yaşadığını belirten Gökçel, “Burada çiftçinin yaşadığı mağduriyetler ortada. Çiftçimiz ürünlerini yetiştirmiş fakat alıcı olmadığı için dalında kalmış. Bu seranın maliyeti çiftçinin altından kalkmayacağı kadar büyük. Şimdi domatesi 40-45 kuruşa dahi alan yok” dedi.
“Domatesler dalında kaldı”
Çiftçinin büyük maliyetlere rağmen özveriyle üretim yaptığına değinen Gökçel, “Çiftçi her şeye rağmen borçlanıp çocuğunun rızkından kesip bu serayı yetiştirmiş. Domatesler dalında kaldı, alıcı yok. Şimdi çiftçimiz gübre parasını nasıl ödesin? Çiftçi 1,60 kuruş olan fide parasını nasıl ödesin? 950 TL olan tuta zararlısının ilacının parasını nasıl ödesin? Çiftçi ipin parasını nasıl ödesin? Çiftçi seranın örtüsünün parasını nasıl ödesin, çiftçi çoluğunun çocuğunun geçimini nasıl sağlasın” diye sordu.
“Çiftçi borç batağında”
Gökçel, çiftçilerin borç batağında olduğunu belirterek, “Burada mutlaka bu çiftçiyi rahatlatacak devletin desteği olmalı. Ziraat bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri, borçları ertelenmeli. Çiftçiye kullandığı fide, kullandığı ilaç, gübre karşılığında mutlaka destek olunmalı” çağrısı yaptı.

Yorumlar (0)