CHP'li Gaytancıoğlu, Edirne Öğretmenevi neden gündeminizde yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, öğretmenlerin mağduriyetinin önlenmesi açısından Edirne Öğretmenevinin faaliyete geçirilmesi gerektiğini, zamanlama olarak da geç kalındığını belirtti.

Vekil Haberleri 13.11.2018, 11:06 13.11.2018, 11:06
CHP'li Gaytancıoğlu, Edirne Öğretmenevi neden gündeminizde yok

 1999 yılından bu yana Edirne Merkez’de hizmet veren Edirne Öğretmenevi, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı almıştı. Yıkım kararı ile birlikte yenisinin yapılmasına yönelik hiçbir açıklama yapılmadan Öğretmenevi ve Meriç Nehri’ndeki sosyal tesis de kapatıldı.

CHP’li Gaytancıoğlu, konuyu, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşmüş; Edirne Öğretmenevinin yeniden hizmete açılacağı bilgisini almıştı. Ancak ne var ki; aradan geçen zamana rağmen Edirne Öğretmenevi için bir çalışma yapılmadı.

Bu süre içinde Edirne’de, FETÖ terör örgütü mensuplarına ait 4 adet taşınmaza el konularak; bu taşınmazlardan biri Kredi Yurtlar Kurumuna verildi. Diğer taşınmazlar da İmam Hatip Ortaokulu, Yatılı Kız Kuran Kursu ve Kız İmam Hatip Lisesi yapıldı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “öğretmenlerimizin mağduriyetinin önlenmesi açısından, yeni Öğretmenevi yapılana kadar el konulan bu 4 kurumdan birisi Edirne Öğretmenevi olarak değerlendirilebilirdi” ifadesini kullandı.

CHP’li Gaytancıoğlu şu sorulara cevap aradı;

  1. Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacaktır?
  2. Edirne Öğretmenevi yapılana kadar Milli Eğitim Bakanlığına yada diğer kamu kurumlarından birine ait taşınmazlarda Öğretmenevinin faaliyete geçirilmesini düşünüyor musunuz ?
  3. FETÖ terör örgütünden Hazineye devrolunan taşınmazlardan birinin Öğretmenevi olarak kullanılmasına neden olanak sağlanmamıştır?

 

Yorumlar (0)