CHP'Lİ GAMZE TAŞCIER TOKİ'NİN İŞÇİ SÖMÜRÜSÜNÜ MECLİSE TAŞIDI

Ankara Mamak’ta TOKİ'ye ait toplu konut projesinde çalışan 15 işçinin, 2 yıldır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eyleme başladığını öğrenen CHP’li Gamze Taşcıer, durumu yerinde incelemek için işçilerin eylem yaptığı Gülseren TOKİ inşaatının önüne gitti. İşçilerle görüşen Taşcıer sorunun çözümü için gerekli mercilerle görüşeceğini ve meseleyi meclise taşıyacağını ifade etti.

Vekil Haberleri 28.11.2018, 11:47 28.11.2018, 11:47
CHP'Lİ GAMZE TAŞCIER TOKİ'NİN İŞÇİ SÖMÜRÜSÜNÜ MECLİSE TAŞIDI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Mamak’taki bin 312 konutluk projesinde çalışan 15 işçi yaklaşık 2 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle inşaatın önünde 6 gündür eylem yapıyor. Toplam 1 milyon TL’nin üzerinde alacakları olan mağdur işçilerin sayısı ise 200’ün üzerinde. Bu eyleme destek vermek için işçilerin çadırını ziyaret eden Taşcıer, “İşçinin yanında, emek sömürücülerinin karşısındayız” dedi.

Taşcıer işçilere “Ankara’nın ayazında inşaatın önünde hak nöbeti tutuyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını alana kadar sizin yanınızdayız. Ayrıca Bakanlıktan bizzat randevu talep edip gerekli görüşmeleri de yapacağım. Memleket ekonomik krizde evet ama bununun vebalini sizlerin omuzuna bindirmeleri doğru değil. Krizin faturası işçiye, yoksula ödetilemez. İktidar emekçiyi sömürmeyi fıtrat haline getirmiş durumda. Kendilerine zam yapmayı ihmal etmeyip, ultra lüks uçaklar alıp, saraylarda yaşayanlara, sizleri sindirmeye ve sömürmeye çalışanlara karşı bizler sizlerin yanınızdayız elbette” dedi.

İşçilerin firma tarafından tehdit edildiğini ifade eden Taşcıer, “Firma da birlerinden güç alıp sizlere tehdit etmiş. Memlekette işler tehdit ve zorla yürüyor ama bu düzen böyle gitmez biz bu işin peşini bırakmayız. Siz burada bu soğukta nöbet tutarken işçinin emeğine göz diken vicdansızlara karşı sizin yanınızda olmak bizim için onurdur!” dedi.

Konuyu meclise taşıyan Taşcıer, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. İşçilerin TOKİ inşaatında çalıştıkları süre zarfında sigortalarının düzenli yatıp yatmadığını, işçilerin maaşlarının düzenli yatırılıp yatırılmadığını ve taşeron firmaya verilen çek ve senetlerin karşılıksız çıktığı iddialarını, ayrıca mağdur olan işçilerin haklarını ne zaman alacaklarını sordu.

 

Yorumlar (0)