CHP'Lİ GAMZE TAŞCIER KREŞTE ŞİDDET OLAYINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer, Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki kreşte bir çocuğa uygulanan şiddet olayını Meclis'e taşıdı. Taşcıer, “Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık. Meclis konuya derhal el atmalı” dedi.

Vekil Haberleri 25.11.2018, 10:06 25.11.2018, 10:06
CHP'Lİ GAMZE TAŞCIER KREŞTE ŞİDDET OLAYINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Taşcıer, önceki gün bir kreşte yaşanan, çocuğa yönelik şiddet olayı hakkında Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Taşcıer bakanlığa ulaşan şikayetleri, kreş, bakımevi ve anaokullarında yaşanmış bu tür vakaların sayısını, varsa bunlar üzerine bakanlığın yürüttüğü soruşturmaları ve bunların illere göre dağılımını sordu. Taşcıer ayrıca Bakanlığın himayesindeki söz konusu kurumlarda yaşanan şiddet olayları ile karşı karşıya kalmış çocuklara psikolojik destek hizmetinin verilip verilmediğini de sorularına ekledi.

 

“Soru sormak ya da sorulan sorulara yanıt vermek elbette ki yeterli değil” diyen Taşcıer, “Konu toplum vicdanını yaralamıştır. Velilerden gelen tepkiler Meclis'in harekete geçmesinin ne kadar elzem olduğunu bir kere daha gösterdi bize. Ben haberi okuduğumda kendimi çok kötü hissettim, kim bilir o yavrunun kendisi ve ailesi neler hissetti. Bu tür olayların yaşanmaması için Meclis elini taşın altına koymak zorundadır. Konun araştırılması için bir önerge verdik. Mantığı ve vicdanı olan herkes böyle bir olayın araştırılmasından yana kanaat kullanır diye düşünüyorum ve Meclis'teki tüm milletvekillerini geleceğimiz, çocuklarımız için harekete geçmeye davet ediyorum. Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık. Meclis konuya derhal el atmalı” dedi.

 

Bu tür olayların dolaylı olarak tüm toplumu uzun yıllar ekleyeceğini vurgulayan Taşcıer, “Bir çocuk deyip geçmek çok tehlikeli bir bakış açısı. O küçük yaşta böyle bir şiddet olayı ile karşı karşıya kalan çocuk, bu travmayı toplumla birlikte yaşayacak. İnsan sosyal bir varlık, uzmanlara göre psikolojik olarak etkilenen bu yavrular büyüdüklerinde kendileri de şiddete meyilli olabiliyorlar. Bakın bu vakalar için münferit olaylardır, çok da üstüne düşmeyin mantığı çok tehlikelidir. Hepimizi ucundan, köşesinden ilgilendiren ve ayrıca sorumluluğumuzun olduğu önemli meselelerdir bunlar. Biz bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)