CHP'Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ RTÜK CEZALARINI SARAYA SORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ, RTÜK'ün verdiği cezaları TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 27.12.2018, 16:56 27.12.2018, 16:56
CHP'Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ RTÜK CEZALARINI SARAYA SORDU

İlgezdi önergesinde, "RTÜK’ün verdiği cezalarda orantısızlık göze çarpıyor. Bu cezaların muhalif basını susturmak için verildiği düşüncesi kamuoyunda yaygın bir görüş olmaktadır. İktidara yakın televizyon ve gazetelerden ise hemen hemen her gün insanların kişilik haklarına saldırı olduğu ama cezasız kaldığı görülmektedir. Bu durum kurumun adil olmadığını göstermektedir ve cezalar toplum tarafından kabul görmemektedir." dedi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri uyarınca yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.27.12.2018

                 

Gamze AKKUŞ İLGEZDİ

İstanbul Milletvekili

                                                                                                                                        

 

RTÜK’ün verdiği cezalarda orantısızlık göze çarpıyor. Bu cezaların muhalif basını susturmak için verildiği düşüncesi kamuoyunda yaygın bir görüş olmaktadır. İktidara yakın televizyon ve gazetelerden ise hemen hemen her gün insanların kişilik haklarına saldırı olduğu ama cezasız kaldığı görülmektedir. Bu durum kurumun adil olmadığını göstermektedir ve cezalar toplum tarafından kabul görmemektedir.

Bu bağlamda,

  1. 2010 – 2018 yılları arasında hangi televizyon kanallarına ve gazetelere ceza verilmiştir? Bu cezaların yıllara göre dağılımı nedir? Bu kanallar ve gazeteler hangileridir? Hangi gerekçelerle hangi tarihlerde ceza kesilmiştir?
  2. 2010 – 2018 yılları arasında televizyon kanalları ve gazetelerden hangilerine idari para cezası kesilmiştir? Hangi gazete ve kanallara hangi tarihlerde hangi gerekçelerle ve ne kadar idari para cezası kesilmiştir? Hangi gazete ve kanaldan ne kadar ceza tahsil edilmiştir? Hangi gazete ve kanallara kesilen hangi idari para cezaları tahsil edilememiştir? Tahsil edilemeyen idari para cezalarının tahsil edilmeme gerekçesi nesir?
  3. 2010 – 2018 yılları arasında yayın yapan televizyon kanallarından hangilerine program durdurma cezası verilmiştir? Bu programlar hangileridir? Gerekçeleri nedir?
  4. 2010 – 2018 yılları arasında yayın yapan televizyon kanallarından hangilerine “tekrarı halinde lisans iptali” maddesinden ceza verilmiştir? Bu kapsamda lisansı iptal edilen kanal olmuş mudur?
  5. Muhalif basına çok hızlı ve ağır cezalar verilirken çok açık şekilde “hakaret eden” ve kişilik haklarına saldıran gazete ve televizyonlara neden bir işlem yapılmamaktadır?

 

 

Yorumlar (0)