CHP'li Fikret Şahin:Balıkesirli Kendine Yakışır Şekilde Yine Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşattı…

TBMM ‘de Plan Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanına Andımızın tekrar okutulması gerektiğini ileten CHP Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN;”TBMM Genel Kurulu 06.02.2019 tarihli Andımızın tekrar okutulması konusundaki öneri; AKP-HDP’nin RET,MHP’nin ÇEKİMSER oyları ile kabul görmedi.Andımızın tekrar okutulması için CHP-İYİ parti KABUL oyu kullandı…”dedi.

Vekil Haberleri 28.02.2019, 14:24 28.02.2019, 14:24
CHP'li Fikret Şahin:Balıkesirli Kendine Yakışır Şekilde Yine Kuvayi Milliye Ruhunu Yaşattı…

Vatandaşın ve birçok sivil toplum kuruluşunun tepkisine bakılmaksızın kaldırılan Andımızından bahseden CHP’li VEKİL;” Andımız ilk olarak 1933 yılında Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün onayıyla, dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından hazırlanıp okullarda okutulmaya başlamıştır. Kendini her fırsatta yerli ve milli olarak adlandıran mevcut iktidarın, Andımızın okutulmasına karşı çıkması yerlilik ve millilik konusunda ne kadar samimiyetsiz olduklarının bir göstergesidir.”dedi.

Balıkesir Halkının vatanseverliğine değinen Milletvekili ŞAHİN; “Çocuklarımıza Vatan ve Millet sevgisini aşılayan, erdemli bir yurttaş olma yolunda hedef gösteren Andımızın okutulmasından vazgeçilmesinin gerekçesini öğrenmek isteğini belirterek bizler yurdunu ve milletini özünden çok sevenler olarak bunun takipçisi olacağız.”dedi.

Yorumlar (0)