CHP’li Erbay: İktidarın ayrıştırıcı dili toplumu kutuplaştırıyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir imamın sosyal medya hesabından yaptığı ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan paylaşımına sert tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Barışı, kardeşliği öğütleyen İslam dininin gereklerinin yerine getirilmesi ve topluma örnek olması gereken bir din görevlisinin toplumu ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir söylemle devlet kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik sözleri asla kabul edilemez.

Vekil Haberleri 20.09.2019, 11:00
CHP’li Erbay: İktidarın ayrıştırıcı dili toplumu kutuplaştırıyor

  Bu paylaşım iktidarın milletimizi ayrıştıran ve kutuplaştıran dilinin bir yansımasıdır.” dedi.  

Atatürk’e ve CHP’ye yönelik sistemli saldırılara her geçen gün bir yenisini eklendiğini söyleyen Erbay, “Seydikemer ilçemizde bir imamın devlet kuran parti olan CHP ile ilgili yaptığı hadsiz paylaşım iktidarın ayrıştırıcı dilinin bir yansımasıdır.  Cumhuriyetimizin tarihinde önemli yer tutan günlerde camilerde okunan hutbelerde Büyük Önder Atatürk’ün adı anılmazken şimdi de Atatürk’ün kurduğu parti bir imam tarafından hedef alınmıştır. Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı adeta bir partinin politikaları doğrultusunda hareket etmektedir. Kutsal dinimizin siyasete alet edilmesi ve siyasi kaygılarla toplumu ötekileştirme, ayrıştırma amacıyla kullanılması asla kabul edilebilecek bir durum değildir.” ifadelerini kullandı.

Bir kamu görevlisinin böyle bir paylaşım yapma cesaretini göstermesinin, iktidar tarafından korunacağını bilmesi olduğunu vurgulayan CHP’li Erbay, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin failleri hakkında henüz dava bile açılmadığı bir ortamda CHP’ye yönelik her türlü saldırı cezasız kalmaktadır.Bu imamın bu kadar rahat bir şekilde bu hadsiz paylaşımları yapabilmesinin nedeni de budur. Suçlular bırakın cezalandırılmayı tam aksine ödüllendirilmekte, elleri öpülmektedir.” şeklinde konuştu.

İslam dininin barışı, kardeşliği öğütlediğini ifade eden Erbay şunları söyledi: “Dinimizi siyasete alet edenler toplumu bölmenin yanı sıra dinimize de zarar vermektedir. Dinimizin barış ve kardeşlik çağrıları bu tür insanlar eliyle zedelenmektedir. Dini siyasallaştırmak devlete ve devlet kurumlarına siyaseti sokmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Kutsal dinimiz siyasi amaçlar için kullanılmamalıdır. Bu imam hakkında nasıl bir adli ve idari sürecin yaşanacağını takipçisi olacağız. Bu imam hakkında gerekli işlemler yapılacak mı yoksa daha olduğu gibi mükafat mı verilecek göreceğiz.”

Yorumlar (0)