CHP’li Erbay: Genel Başkanımıza yapılan saldırı barışa, demokrasiye ve birliğimize yönelik bir saldırıdır

Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Bu tür saldırılar Hak, Hukuk, Adalet mücadelesinde ne Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ne de bizi asla bir adım bile geri attıramaz.

Vekil Haberleri 25.04.2019, 15:47
CHP’li Erbay: Genel Başkanımıza yapılan saldırı barışa, demokrasiye ve birliğimize yönelik bir saldırıdır

 Genel Başkanımızı ziyaret ettik sağlığı ve morali gayet yerinde. 82 milyon yurttaşımızın birliği beraberliği, mutluluğu ve refahı için görevinin başında.” dedi. AKP iktidarının toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran bir dil kullandığını vurgulayan Erbay, “Yaşanan bu saldırı bu nefret dilinin sonucunda ortaya çıkmıştır. Biz bu ülkede 82 milyon bir arada kardeşçe yaşamalıyız. Birlik ve beraberlik içinde demokrasiyi hayata geçirmeliyiz.” dedi.

Erbay, CHP lideri Kılıçdaoğlu’na düzenlenen saldırıyla ilgili şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımız şehit cenazesine katılmak için Ankara’nın Çubuk ilçesine gitmiştir. Protokol kuralları ve güvenlik önlemleri gereği devletin ilgili birimleri bilgilendirilmiştir. Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç da yaptığı açıklamada bunu ortaya koymuş ve pazar günü saat 10.03’de koruma müdürünün bilgi verdiğini açıklamıştır. Ancak bu bilgilendirmelere rağmen gerekli ve yeterli güvenlik önlemleri alınmamıştır. Genel Başkanımız cenazenin defnedileceği köye geldiğinde her haliyle bir provokasyon olduğu ortada olan bir saldırıyla karşılaşmıştır. Kalabalık bir güruhun saldırısından korumak amacıyla koruma ekibi, partili arkadaşlarımız ve duyarlı vatandaşlar tarafından alandan uzaklaştırılarak güvenli bir şekilde bir eve götürülmüştür. Bu planlı saldırı evin önünde de devam etmiştir. Evin çevresinde toplanan kalabalık evi taşlamış ve saldırıya devam etmiştir. Ancak uzun bir süre sonra güvenlik önlemlerinin alınması sonucunda Genel Başkanımız bölgeden ayrılabilmiştir.”

Ankara’da yaşanan bu provokasyonun ardından bütün CHP milletvekillerinin Ankara’da toplandığını söyleyen Erbay, “CHP Genel Başkanı’na yönelik saldırı yapıldığında, olağanüstü bir süreç olan 17 günlük İstanbul seçim ve sayım sürecinin ardından Ekrem İmamoğlu mazbatasını almış ve biz de CHP Milletvekilleri olarak bölgelerimize dağılmıştık. Ben de saldırının olduğu pazar gününün sabahı seçim bölgem Muğla’ya dönmüştüm. Ancak bu saldırı haberinden sonra bütün milletvekilleri Ankara’ya hareket ettik. Pazar günü Genel Merkezimizde gecenin geç saatlerine kadar MYK, Parti Meclisi üyeleri ve Milletvekilleri ile yapılan olağanüstü toplantıda 81 ilde aynı saatte basın açıklaması yapılması, konuyu derinlemesine araştırmak için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Olayın ertesi günü ülkenin her yerinde olduğu gibi Ankara İl Başkanlığımız da saat 12.00’de Güven Park’ta bir basın açıklaması düzenledi. Biz de Milletvekilleri olarak bu basın açıklamasına katıldık. Ayrıca Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti İl Başkanları, ÖDP Başkanlar Kurulu üyeleri, KESK ve Eğitim–İş sendikalarının yanı sıra birçok, sivil toplum kuruluşu temsilcisi de bu açıklamaya katılarak yapılan bu saldırıyı kınadılar. Yine aynı gün saat 13.30’da CHP Grubu olarak TBMM’de bir basın açıklaması yaparak saldırı olayının tüm boyutları ile ortaya çıkarılması, bu linç girişimine katılanların hukuk açısından gereken cezaları alması için TBMM’de gereken bütün çalışmaların yapılacağını belirttik.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin tüm yönleriyle araştırılması için bir komisyon kurulduğunu belirten CHP’li Erbay, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin detaylı bir şekilde araştırılması ve yargı sürecinin takibi için MYK üyelerimiz, Milletvekillerimiz ve Parti avukatlarımızdan oluşan bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu olay bütün ayrıntıları ve ilişkileriyle ortaya çıkarılana kadar araştırılacaktır. Araştırma komisyonumuz olayla ilgili bütün kamera kayıtlarını ve fotoğrafları incelemektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda olaya karışan 37 kişi tespit edilmiş, tespit edilenlerden dokuz kişi gözaltına alınmıştır. Bu kişiler hukuksuz bir biçimde serbest bırakılmıştır. Bu kişilerle ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Diğer yandan sosyal medya üzerinden bu linç girişimini öven, Partimize ve Genel Başkanımıza hakaret içeren paylaşımlarda bulunan kişilerde tespit edilerek ilgili mercilere başvuru yapılmıştır. Bu linç girişimi ile ilgili çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)