CHP'li Erbay: EYT mağdurları önce AKP'nin hukuksuzluğuna şimdi de MHP'nin tutarsızlığına takıldı

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının incelenmesi ve uğradıkları haksızlıkların giderilmesi için TBMM gündemine gelen araştırma önergesi, önce destek veren MHP’nin birkaç saat sonra komisyon kurulması için yapılan oylamada çekimser kalması sonucunda AKP oylarıyla reddedildi.

Vekil Haberleri 25.10.2018, 15:54 25.10.2018, 15:54
CHP'li Erbay: EYT mağdurları önce AKP'nin hukuksuzluğuna şimdi de MHP'nin tutarsızlığına takıldı

Emeklikte Yaşa Takılanlar için verilen araştırma önergesinin MHP’nin çekimser kalması sonucunda AKP oylarıyla reddedilmesi üzerine bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar AKP’nin hukuksuzluğuna takılmıştı ama şimdi de MHP’nin tutarsızlığına takıldı. EYT için verilen araştırma önergesi CHP, İYİ PARTİ, HDP ve MHP Milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Ancak önce kabul oyu veren MHP aradan birkaç saat geçmeden çekimser kalarak yıllardır hakları gasp edilen, emeklilik hayali kuran insanları hayal kırıklığına uğratmıştır.” dedi.

Siyasetin ilkeli ve tutarlı yapılması gerektiğini söyleyen CHP’li Erbay, “MHP gerek seçim beyannamesinde gerekse seçim meydanlarında EYT sorununu çözeceğini söylemişti. Hatta MHP’li Milletvekilleri EYT için kanun teklifi dahi verdiler. Dün de TBMM gündemine gelen EYT ile ilgili araştırma önergesine önce evet oyu verdiler. Böylece araştırma yapılmasına dair önerge kabul edildi. Ancak iki saat önce evet yönünde oy kullanan grup başkanvekili Erhan Usta görevden alındı ve sonra MHP grubu araştırma komisyonu kurulması için yapılan oylamada çekimser kaldı. Böylece EYT araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi. Düne kadar EYT sorununu çözeceğini söyleyen MHP birkaç saat içinde çark ederek EYT mağduru binlerce insanımızı mağdur etmiştir. Bu kadar kısa sürede ne değişmiştir çok merak ediyoruz. Nelerin pazarlığı yapıldı da bir anda grup başkanvekili görevden alındı ve binlerce EYT mağduru ortada bırakıldı?” şeklinde konuştu.

MHP’nin tutumunu eleştirerek, EYT mağdurlarının haklarını tereddütsüz bir şekilde savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Erbay, “Biz ilkeli ve tutarlı siyaset anlayışımızdan asla ödün vermeyiz. CHP olarak seçim beyannamemizde yer verdiğimiz, seçim meydanlarında söz verdiğimiz EYT mağdurlarının haklarını almaları için çalışmaya devam edeceğiz. Yıllarca primini ödemiş, gününü tamamlamış kanunda belirtilen bütün şartları yerine getirmiş emekli olmak için bekleyen insanların emeklilik hakkı ve hayalleri gasp edilmiştir. Biz bu haksızlığa sessiz kalmayacağız. EYT mağdurları şunu iyi bilsinler ki bu konunun takipçisi olacağız. Her fırsatta bu konuyu gündeme getireceğiz. CHP olarak, büyük bir mağduriyet yaratan ve kangren haline gelmiş bu sorunun çözümü için TBMM Başkanlığı’na yasa teklifimizi daha önce vermiştik. Bu teklifimizin kabul edilmesi için bütün gücümüzle çalışacağız. Binlerce insanı bu mağduriyetine son vereceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz” dedi.

 

Yorumlar (0)